PIEPRZ

Prymat Pieprz czosnkowy mielony 20 g

Prymat Pieprz czosnkowy mielony 20 g Zobacz większe

Nazwa: Prymat Pieprz czosnkowy mielony 20 g

Ilość: 20 g

Cena 1,58 zł

Cena za kilogram 79,00 zł

1,58 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
Tel.: +48/32/47 33 833,
www.prymatgroup.pl
Dodatki Nie zawiera: Dodatek MSG
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Soja: Może zawierać



Produkt może zawierać: jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne.
Składniki czosnek (37 %)
pieprz czarny (21 %)
sól
cebula
ekstrakt czosnku
cukier
chili
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Adres zwrotny Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
Tel.: +48/32/47 33 833,
www.prymatgroup.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie Pieprz czosnkowy mielony - suszona mieszanka przyprawowa.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1094 kJ / 259 kcal
Tłuszcz: 1,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 46 g
w tym cukry: 16 g
Białko: 11 g
Sól: 19,2 g
Przepisy Pieczona łopatka z miodem
10 porcji, 150 min

Składniki:
- 2 kg łopatki wieprzowej bez kości.
- chrzan tarty.

Marynata:
- 2 łyżki Musztardy rosyjskiej Prymat,
- 1 łyżka Pieprzu czosnkowego Prymat,
- 1/2 łyżeczki Papryki ostrej mielonej Prymat,
- 1 łyżeczka Tymianku suszonego Prymat,
- 4 łyżki oleju rzepakowego,
- 2 łyżki miodu wielokwiatowego.

Sposób przygotowania:
Łopatkę wieprzową umyć, oczyścić i osuszyć papierowym ręcznikiem. Przygotować marynatę: olej rzepakowy wlać do miski i dokładnie wymieszać z pieprzem czosnkowym, papryką ostrą, tymiankiem oraz miodem i musztardą. Tak przygotowaną marynatą natrzeć mięso, umieścić w rękawie do pieczenia i dokładnie zawiązać. Odstawić na 2-3 godziny do lodówki, aby mięsko skruszało i przeszło aromatem przypraw. Następnie piec przez 2 godziny w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Po wyjęciu z piekarnika odczekać ok. 10 min, aby mięso wchłonęło wszystkie soki i pokroić w plastry. Podawać w chrzanem tartym.

Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl

Opis produktu

Prymat Pieprz czosnkowy mielony 20 g
Warto wiedzieć: Pieprz czosnkowy to mieszanka przyprawowa o przyjemnym palącym smaku. To doskonałe rozwiązanie dla osób lubiących odpowiednio doprawione potrawy, z czosnkowym aromatem. Pasuje do: - duszonych mięs - ryb - zup - sosów - sałatek Nietypowe zastosowanie: Pieprz czosnkowy sprawdzi się w daniach kuchni śródziemnomorskiej, szczególnie do zapiekanek z serem, na przykład lasagne.

30 inne produkty w tej samej kategorii: