PLEŚNIOWE

NaTurek Camembert na obiad kurki 207 g

Nazwa: NaTurek Camembert na obiad kurki 207 g

Ilość: 200 g

Cena 17,99 zł

Cena za kilogram 89,95 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

17,99 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Mleczarnia „Turek" Sp. z o.o.
ul. W. Milewskiego 11,
62-700 Turek
tel. (63) 289 71 00
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Mleko: Zawiera
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Dwutlenek siarki / siarczyny: Może zawierać
Składniki Ser pleśniowy camembert naturalny:
mleko pasteryzowane
sól
kultury mleczarskie
podpuszczka mikrobiologiczna
pleśń gatunku Penicillium candidum i Geotrichum candidum

Posypka z kurek:
kurki suszone (15 %)
warzywa suszone (cebula, czosnek)
aromaty (zawierają mleko)
sól
olej rzepakowy
O produkcie + posypka z kurek z saszetce
specjalna receptura sera na ciepło
10 minut i gotowe!
Nowy NaTurek Camembert „Na ciepło, Na dziś!" to idealna propozycja na ciepłą, serową przekąskę o każdej porze dnia lub na obiad inny niż zwykle. Wypróbuj nowe smaki: z sosem z malin, posypką kurkową lub w chrupiącej panierce!
Przechowywanie Przechowywać w temperaturze od +1°C do +6°C.
Adres zwrotny Mleczarnia „Turek" Sp. z o.o.
ul. W. Milewskiego 11.
62-700 Turek
tel. (63) 289 71 00
Przygotowanie i stosowanie Smażyć w płytkim tłuszczu - Od postaci schłodzonej

1. Wymieszaj przyprawy z saszetki dołączonej do zestawu z kilkoma (4-5) łyżeczkami oleju roślinnego.
2. Obtocz ser z obu stron w przygotowanych przyprawach.
3. Smaż ser na mocno rozgrzanej patelni przez 3-4 minuty z każdej strony (ostrożnie podczas przewracania!).
4. Gotowy ser ostrożnie wyłóż na talerz.
5. Podawaj natychmiast po przygotowaniu.
Smacznego!

Możesz także użyć grilla elektrycznego lub piekarnika. Wówczas obtoczony w przyprawach ser owiń w folię aluminiową (nie używaj folii, w którą zapakowany był ser) i piecz około 7-8 minut w temperaturze 180°C.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Ser pleśniowy camembert naturalny.
Posypka z kurek.
Wartości odżywcze Ser pleśniowy camembert naturalny:
Wartość odżywcza na 100 g:
Wartość energetyczna: 1194 kJ/288 kcal
Tłuszcz: 24 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 17 g
Węglowodany: <0,5 g
w tym cukry: <0,5 g
Białko: 18 g
Sól: 1,7 g

Posypka z kurek:
Wartość odżywcza na 100 g:
Wartość energetyczna: 1545 kJ/365 kcal
Tłuszcz: 3,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 77 g
w tym cukry: 8,2 g
Błonnik: 1,0 g
Białko: 6,7 g
Sól: 5,0 g
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Piec w piekarniku
Od postaci schłodzonej
1. Wymieszaj przyprawy z saszetki dołączonej do zestawu z kilkoma (4-5) łyżeczkami oleju roślinnego.
2. Obtocz ser z obu stron w przygotowanych przyprawach.
3. Smaż ser na lekko rozgrzanej patelni przez 3 min z każdej strony (ostrożnie podczas przewracania!).
4. Gotowy ser ostrożnie wyłóż na talerz.
5. Podawaj natychmiast po przygotowaniu.
Smacznego!

Możesz użyć także grilla elektrycznego lub piekarnika. Wówczas posmaruj lekko ser olejem roślinnym i owiń w folię aluminiową (nie używaj folii, w którą zapakowany był ser) i piecz około 7-8 minut w temperaturze 180°C.

Opis produktu

NaTurek Camembert na obiad kurki 207 g
To idealna propozycja na obiad inny niż zwykle. Przygotujesz go już w 10 minut!

30 inne produkty w tej samej kategorii: