POMIDORY

Podravka Pomidory krojone z oliwą i czosnkiem 390 g

Nazwa: Podravka Pomidory krojone z oliwą i czosnkiem 390 g

Ilość: 390 g

Cena 5,99 zł

Cena za kilogram 15,36 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

5,99 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Wyprodukowano dla Podravki
przez:
Columbus S.r.l.
Strada Barghetto 9A
IT - 43123 Martorano (Parma)
Włochy
Dodatki Nie zawiera: Sztuczne konserwanty
Składniki krojone pomidory (74%)
sok pomidorowy (19%)
oliwa (2%)
cukier
czosnek prażony (1%)
prażona cebula
sól kuchenna
pietruszka
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Przechowywanie Po otwarciu przechowywać w lodówce do trzech dni.
Adres zwrotny Podravka Polska Sp. z o.o.
ul. Cypryjska 72
02-761 Warszawa
Przygotowanie i stosowanie Zastosowanie: zupa pomidorowa, zupa krem, sosy do makaronów, ryżu, pizzy, zapiekanek i wielu innych dań mięsnych i warzywnych.
Adres dystrybutora Podravka Polska Sp. z o.o.
ul. Cypryjska 72
02-761 Warszawa
Kraj pochodzenia Włochy
Nazwa produktu uregulowana prawnie Pasteryzowane krojone pomidory z oliwą i czosnkiem. Bez konserwantów.
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna : 199 kJ/48 kcal
Tłuszcz : 2,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,3 g
Węglowodany : 5,9 g
w tym cukry : 5,2 g
Białko : 1,3 g
Sól : 1 g
Przepisy Krewetki w pomidorach
Liczba porcji: 2

Czas przygotowania: 20-25 minut.

16 mrożonych surowych krewetek Tiger
250 g Pomidorów Krojonych z Oliwą i Czosnkiem Podravka
½ szklanki białego wina
1 drobno posiekany ząbek czosnku
½ łyżeczki papryczki chilli
1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki
Vegeta Natur
oliwa z oliwek
sok z połowy cytryny

Przygotowanie:
1. W miseczce wymieszać ¼ szklanki oliwy z oliwek z sokiem z cytryny, czosnkiem, papryczką chili i 1 łyżeczką Vegety Natur. Krewetki zalać marynatą i odstawić na 5 minut.
2. Na rozgrzanej patelni podsmażyć krewetki w marynacie przez ok 4-5 minut. Wlać białe wino i dusić, do momentu aż odparuje, a następnie dodać pomidory krojone Podravka. Całość dusić ok 5 minut. Doprawić do smaku Vegetą Natur.
3. Krewetki podawać na ciepło posypane natką pietruszki.

Kulinarna wskazówka:
Danie podawać najlepiej z kawałkami cytryny, pieczywem i letnią sałatką z sałaty, pomidorów, rzodkiewki i szczypiorku.

Opis produktu

Podravka Pomidory krojone z oliwą i czosnkiem 390 g

30 inne produkty w tej samej kategorii: