POMIDORY

Podravka Pomidory krojone w soku pomidorowym z cebulką 390 g

Nazwa: Podravka Pomidory krojone w soku pomidorowym z cebulką 390 g

Ilość: 390 g

Cena 4,85 zł

Cena za kilogram 12,44 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

4,85 zł

Zobacz więcej danych

Dodatki Nie zawiera: konserwanty
Składniki krojone pomidory (63%)
sok pomidorowy (21%)
cebula (15%)
sól
Przechowywanie Po otwarciu przechowywać w lodówce do trzech dni.
Adres zwrotny Podravka Polska Sp. z o.o.
ul. Cypryjska 72
02-761 Warszawa
Przygotowanie i stosowanie Przepisy

Zapiekanka śródziemnomorska
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: 45-50 minut

Składniki:
500 g filetów kurczaka, 390 g Pomidorów krojonych z cebulką Podravka, 250 g makaronu kokardki Podravka, 250 g papryki zielonej, 100 g cukinii, 150 g pomidorków koktajlowych, 2 ząbki czosnku, 50 ml oliwy z oliwek ekstra virgin, 60 g czarnych oliwek, 100 g sera feta, 1 łyżeczka Vegety Pikantnej, 1 łyżka świeżo posiekanego oregano, sól

Przygotowanie:
1. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.
2. Filety kurczaka pokroić w dużą kostkę, włożyć do miski, posypać Vegetą Pikantną i wymieszać. Dodać pokrojoną paprykę, cukinię, ugotowany makaron, czosnek przeciśnięty przez praskę, oliwę z oliwek, pomidory krojone z cebulką Podravka, czarne oliwki i dokładnie wymieszać.
3. Wszystko przełożyć do formy do pieczenia, posypać kawałkami sera feta oraz pomidorkami koktajlowymi i włożyć do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piec przez 30 minut.
4. Zapiekankę przed podaniem posypać świeżym oregano.

Kulinarna wskazówka:
Zamiast sera feta można użyć koziego sera.
Adres dystrybutora Podravka Polska Sp. z o.o.
ul. Cypryjska 72
02-761 Warszawa
Nazwa produktu uregulowana prawnie Pomidory krojone w soku pomidorowym z cebulą. Produkt pasteryzowany. Bez konserwantów.
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna : 114 kJ/27 kcal
Tłuszcz : 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,05 g
Węglowodany : 4,2 g
w tym cukry : 3,7 g
Białko : 1,5 g
Sól : 1,2 g
Przepisy Zapiekanka śródziemnomorska
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: 45-50 minut

Składniki:
500 g filetów kurczaka, 390 g Pomidorów krojonych z cebulką Podravka, 250 g makaronu kokardki Podravka, 250 g papryki zielonej, 100 g cukinii, 150 g pomidorków koktajlowych, 2 ząbki czosnku, 50 ml oliwy z oliwek ekstra virgin, 60 g czarnych oliwek, 100 g sera feta, 1 łyżeczka Vegety Pikantnej, 1 łyżka świeżo posiekanego oregano, sól

Przygotowanie:
1. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.
2. Filety kurczaka pokroić w dużą kostkę, włożyć do miski, posypać Vegetą Pikantną i wymieszać. Dodać pokrojoną paprykę, cukinię, ugotowany makaron, czosnek przeciśnięty przez praskę, oliwę z oliwek, pomidory krojone z cebulką Podravka, czarne oliwki i dokładnie wymieszać.
3. Wszystko przełożyć do formy do pieczenia, posypać kawałkami sera feta oraz pomidorkami koktajlowymi i włożyć do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piec przez 30 minut.
4. Zapiekankę przed podaniem posypać świeżym oregano.

Kulinarna wskazówka:
Zamiast sera feta można użyć koziego sera.

Opis produktu

Podravka Pomidory krojone w soku pomidorowym z cebulką 390 g

30 inne produkty w tej samej kategorii: