Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-03-28 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Piątek 2024-03-29 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-01 |
||||||
Wtorek 2024-04-02 |
||||||
Środa 2024-04-03 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-03-28 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Piątek 2024-03-29 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-01 |
||||||
Wtorek 2024-04-02 |
||||||
Środa 2024-04-03 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-03-28 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Piątek 2024-03-29 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-01 |
||||||
Wtorek 2024-04-02 |
||||||
Środa 2024-04-03 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: NaturAvena Cukier kokosowy 200 g
Ilość: 200 g
Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | NaturAvena Sp. z o.o. ul. Raszyńska 13 05-500 Piaseczno |
Zalecenia dla alergików | Migdały: Może zawierać Orzechy brazylijskie: Może zawierać Orzechy nerkowca: Może zawierać Seler: Może zawierać Zboża zawierające gluten: Może zawierać Orzechy laskowe: Może zawierać Gorczyca: Może zawierać Orzechy: Może zawierać Orzeszki ziemne: Może zawierać Sezam: Może zawierać Soja: Może zawierać Orzechy włoskie: Może zawierać W produkcie możliwa obecność: glutenu, orzechów (brazylijskich, nerkowca, włoskich, laskowych, migdałów), orzeszków ziemnych, soi, sezamu, gorczycy i selera. |
Składniki | cukier kokosowy 100% pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych |
O produkcie | Ciekawostka Cukier kokosowy powstaje z pąków kwiatowych palmy kokosowej. Posiada słodki, łagodny, karmelowy posmak i przyjemny zapach. Jest idealny do wypieków ciast, ciasteczek oraz przyrządzania deserów, gdyż nadaje im wspaniały kokosowy aromat. Wiele osób używa go do słodzenia herbaty, lemoniady czy kompotu. Uwielbiają go zwolennicy kuchni orientalnej, gdyż dopełnia smaku słodko-kwaśnym i pikantnym potrawom. Natomiast po podgrzaniu tworzy karmel o bardzo aromatycznym zapachu. |
Przechowywanie | W suchym i zaciemnionym miejscu. |
Adres zwrotny | NaturAvena Sp. z o.o. ul. Raszyńska 13 05-500 Piaseczno tel.: 22 711 25 17 biuro@naturavena.pl www.naturavena.pl |
Przygotowanie i stosowanie | Budyń kokosowy Składniki przepisu: - 1/4 szklanki skrobi ziemniaczanej - 1/3 szklanki cukru kokosowego - 1 łyżka cukru wanilinowego - 5 żółtek - 500 ml kremu kokosowego Wykonanie: W rondelku umieść kolejno: mąkę ziemniaczaną, cukier kokosowy, cukier wanilinowy i żółtka. Następnie podgrzewając wszystko, wymieszaj. Dodawaj stopniowo krem kokosowy jednocześnie mieszając, do czasu kiedy składniki się rozpuszczą i powstanie jednolita, gładka masa. Mieszaj do czasu aż składniki zgęstnieją. Zdejmij garnek z kuchenki i zmiksuj blenderem na jednolitą masę. Przelej budyń do miseczek. |
Kraj pochodzenia | Indonezja |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Cukier kokosowy |
Wartości odżywcze | w 100 g Wartość energetyczna : 1641 kJ/392 kcal Tłuszcz : 1,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 1,5 g Węglowodany : 91,9 g w tym cukry : 88,3 g Białko : 1,9 g Sól : 0,58 g |
Przepisy | Budyń kokosowy Składniki przepisu: - 1/4 szklanki skrobi ziemniaczanej - 1/3 szklanki cukru kokosowego - 1 łyżka cukru wanilinowego - 5 żółtek - 500 ml kremu kokosowego Wykonanie: W rondelku umieść kolejno: mąkę ziemniaczaną, cukier kokosowy, cukier wanilinowy i żółtka. Następnie podgrzewając wszystko, wymieszaj. Dodawaj stopniowo krem kokosowy jednocześnie mieszając, do czasu kiedy składniki się rozpuszczą i powstanie jednolita, gładka masa. Mieszaj do czasu aż składniki zgęstnieją. Zdejmij garnek z kuchenki i zmiksuj blenderem na jednolitą masę. Przelej budyń do miseczek. |
500 g
250 g
250 g