DODATKI INNE

Dr. Oetker Przyprawa korzenna do piernika i grzanego wina 40 g

Nazwa: Dr. Oetker Przyprawa korzenna do piernika i grzanego wina 40 g

Ilość: 40 g

Cena 2,18 zł

Cena za kilogram 54,50 zł

2,18 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Zalecenia dla alergików Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera



Możliwa obecność GLUTENU i MLEKA.
Składniki cukier trzcinowy
17 % mieszanka suszonych i mielonych przypraw (ziele angielskie, goździki, kminek, kolendra, cynamon, gałka muszkatołowa, imbir, GORCZYCA, kardamon, anyż)
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przygotowanie i stosowanie Piernik
100 g margaryny ucierać z ¾ szklanki cukru, dodając: 2 żółtka, 100 g miodu, 1 łyżkę zimnej wody, ½ szklanki kwaśnej śmietany, 1,5 szklanki mąki wymieszanej z 1 płaską łyżeczką Sody Dr. Oetkera, 1 łyżkę kakao, 1 opakowanie Przyprawy Korzennej Dr. Oetkera. Ucierając, doprowadź do uzyskania gładkiej masy. Do ciasta można dodać oprószone mąką bakalie. Z 2 białek ubij pianę i delikatnie wymieszaj z ciastem.

Następnie ciasto przełóż do podłużnej formy długości ok. 25 cm, wysmarowanej wcześniej tłuszczem i wysypanej mąką. Piecz w temperaturze 160°C - 170°C przez 60 min. Piernik można udekorować Polewą Decor Dr. Oetkera.

Grzaniec
0,5 l wina lub piwa wlej do garnka, dodaj 1 łyżeczkę Przyprawy Korzennej Dr. Oetkera, następnie podgrzej. Aby podkreślić smak grzańca, możesz dodać 2 łyżki miodu lub posłodzić.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Przyprawa korzenna w proszku do piernika i grzanego wina.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza na 100 g produktu w proszku:
Energia: 1686 kJ/398 kcal
Tłuszcz: 2,7 g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 90 g
w tym Cukry: 88 g
Białko: 1,5 g
Sól: 0,05 g
Przepisy Tradycyjny piernik
Składniki:
2 jajka, 100 g miękkiego masła, ¾ szkl. cukru, 100 g miodu, 1 łyżka zimnej wody, ½ szkl. kwaśnej śmietany 18 % tł., 1,5 szkl. mąki pszennej, 1 płaska łyżeczka Sody Dr. Oetkera, 1 łyżka kakao, 1 opak. Przyprawy korzennej Dr. Oetkera, 100 g bakalii (50 g suszonej żurawiny, 50 g posiekanych orzechów włoskich).

Przygotowanie: Białka oddziel od żółtek. Masło ucieraj z cukrem, dodaj żółtka, miód, zimną wodę, kwaśną śmietanę, mąkę pszenną, Sodę Dr. Oetkera, kakao i Przyprawę korzenną Dr. Oetkera. Ucierając doprowadź do uzyskania gładkiej masy. Do ciasta możesz dodać oprószone mąką bakalie. Z dwóch białek ubij pianę i delikatnie wymieszaj z ciastem. Następnie ciasto przełóż do podłużnej formy (ok. 25 x 11 x 7 cm), wysmarowanej wcześniej tłuszczem i wysypanej mąką. Piekarnik nagrzej do 170 °C i piecz przez ok. 60 min. Ostudzony piernik udekoruj Polewą deserową Dr. Oetkera.

Przepis na grzańca
0,5 l wina lub piwa wlej do garnka, dodaj 1 łyżeczkę Przyprawy Korzennej Dr. Oetkera, następnie podgrzej. Aby podkreślić smak grzańca, możesz dodać 2 łyżki miodu lub cukru.

Opis produktu

Dr. Oetker Przyprawa korzenna do piernika i grzanego wina 40 g
Przyprawa Korzenna to doskonała kompozycja aromatycznych przypraw, dzięki której przyrządzisz wyjątkowo smaczny piernik i wyśmienitego grzańca.

30 inne produkty w tej samej kategorii: