Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-03-29 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-01 |
||||||
Wtorek 2024-04-02 |
||||||
Środa 2024-04-03 |
||||||
Czwartek 2024-04-04 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-03-29 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-01 |
||||||
Wtorek 2024-04-02 |
||||||
Środa 2024-04-03 |
||||||
Czwartek 2024-04-04 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-03-29 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Poniedziałek 2024-04-01 |
||||||
Wtorek 2024-04-02 |
||||||
Środa 2024-04-03 |
||||||
Czwartek 2024-04-04 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Dr. Oetker Przyprawa korzenna do piernika i grzanego wina 40 g
Ilość: 40 g
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk |
Zalecenia dla alergików | Zboża zawierające gluten: Może zawierać Mleko: Może zawierać Gorczyca: Zawiera Możliwa obecność GLUTENU i MLEKA. |
Składniki | cukier trzcinowy 17 % mieszanka suszonych i mielonych przypraw (ziele angielskie, goździki, kminek, kolendra, cynamon, gałka muszkatołowa, imbir, GORCZYCA, kardamon, anyż) |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 585 111 001 opłata zgodna z cennikiem operatora serwis@oetker.pl www.oetker.pl |
Przygotowanie i stosowanie | Piernik 100 g margaryny ucierać z ¾ szklanki cukru, dodając: 2 żółtka, 100 g miodu, 1 łyżkę zimnej wody, ½ szklanki kwaśnej śmietany, 1,5 szklanki mąki wymieszanej z 1 płaską łyżeczką Sody Dr. Oetkera, 1 łyżkę kakao, 1 opakowanie Przyprawy Korzennej Dr. Oetkera. Ucierając, doprowadź do uzyskania gładkiej masy. Do ciasta można dodać oprószone mąką bakalie. Z 2 białek ubij pianę i delikatnie wymieszaj z ciastem. Następnie ciasto przełóż do podłużnej formy długości ok. 25 cm, wysmarowanej wcześniej tłuszczem i wysypanej mąką. Piecz w temperaturze 160°C - 170°C przez 60 min. Piernik można udekorować Polewą Decor Dr. Oetkera. Grzaniec 0,5 l wina lub piwa wlej do garnka, dodaj 1 łyżeczkę Przyprawy Korzennej Dr. Oetkera, następnie podgrzej. Aby podkreślić smak grzańca, możesz dodać 2 łyżki miodu lub posłodzić. |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Przyprawa korzenna w proszku do piernika i grzanego wina. |
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza na 100 g produktu w proszku: Energia: 1686 kJ/398 kcal Tłuszcz: 2,7 g w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone: 0,7 g Węglowodany: 90 g w tym Cukry: 88 g Białko: 1,5 g Sól: 0,05 g |
Przepisy | Tradycyjny piernik Składniki: 2 jajka, 100 g miękkiego masła, ¾ szkl. cukru, 100 g miodu, 1 łyżka zimnej wody, ½ szkl. kwaśnej śmietany 18 % tł., 1,5 szkl. mąki pszennej, 1 płaska łyżeczka Sody Dr. Oetkera, 1 łyżka kakao, 1 opak. Przyprawy korzennej Dr. Oetkera, 100 g bakalii (50 g suszonej żurawiny, 50 g posiekanych orzechów włoskich). Przygotowanie: Białka oddziel od żółtek. Masło ucieraj z cukrem, dodaj żółtka, miód, zimną wodę, kwaśną śmietanę, mąkę pszenną, Sodę Dr. Oetkera, kakao i Przyprawę korzenną Dr. Oetkera. Ucierając doprowadź do uzyskania gładkiej masy. Do ciasta możesz dodać oprószone mąką bakalie. Z dwóch białek ubij pianę i delikatnie wymieszaj z ciastem. Następnie ciasto przełóż do podłużnej formy (ok. 25 x 11 x 7 cm), wysmarowanej wcześniej tłuszczem i wysypanej mąką. Piekarnik nagrzej do 170 °C i piecz przez ok. 60 min. Ostudzony piernik udekoruj Polewą deserową Dr. Oetkera. Przepis na grzańca 0,5 l wina lub piwa wlej do garnka, dodaj 1 łyżeczkę Przyprawy Korzennej Dr. Oetkera, następnie podgrzej. Aby podkreślić smak grzańca, możesz dodać 2 łyżki miodu lub cukru. |
70 g
60 g
60 g
20 g
20 g
30 g
20 g
20 g
20 g
10 g
50 g
125 g
8 g
20 g
26 g
345 g
530 g
25 g
9 g