Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-03-29 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-01 |
||||||
Wtorek 2024-04-02 |
||||||
Środa 2024-04-03 |
||||||
Czwartek 2024-04-04 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-03-29 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-01 |
||||||
Wtorek 2024-04-02 |
||||||
Środa 2024-04-03 |
||||||
Czwartek 2024-04-04 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-03-29 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Poniedziałek 2024-04-01 |
||||||
Wtorek 2024-04-02 |
||||||
Środa 2024-04-03 |
||||||
Czwartek 2024-04-04 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Prymat Przyprawa do makaronu i dań kuchni włoskiej 20 g
Ilość: 20 g
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Prymat sp. z o.o., ul. Chlebowa 14, 44-337 Jastrzębie-Zdrój, Polska, Tel.: +48/32/47 33 833, www.prymatgroup.pl |
Dodatki | Nie zawiera: Dodatek MSG |
Zalecenia dla alergików | Seler: Może zawierać Jaja: Może zawierać Mleko: Może zawierać Gorczyca: Może zawierać Orzeszki ziemne: Może zawierać Soja: Może zawierać Produkt może zawierać: jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne. |
Składniki | sól cebula bazylia (21,7 %) czosnek (5 %) papryka słodka oregano (2,8 %) cukier tymianek natka pietruszki pieprz czarny chili cząber |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. |
Adres zwrotny | Prymat sp. z o.o., ul. Chlebowa 14, 44-337 Jastrzębie-Zdrój, Polska, Tel.: +48/32/47 33 833, www.prymatgroup.pl |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Przyprawa do makaronu i dań kuchni włoskiej - suszona mieszanka przyprawowa. |
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 841 kJ / 200 kcal Tłuszcz: 2,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g Węglowodany: 28 g w tym cukry: 14 g Białko: 9,6 g Sól: 34,0 g |
Przepisy | Zapiekany makaron ze szpinakiem 4 porcje, 45 minut Składniki: - 300 g makaronu penne, - 200 g świeżych boczniaków, - 500 g świeżego, umytego szpinaku, - 6 suszonych pomidorów w oleju, - 2 czerwone cebule, - 2 ząbki czosnku, - 100 ml śmietany 36%, - 100 g sera żółtego, - 3 łyżki masła, - 4 łyżki oliwy z oliwek, - olej rzepakowy, - szczypta Gałki muszkatołowej mielonej Prymat, - 3 łyżki Przyprawy do dań z makaronu Prymat, - 1/2 łyżeczki Pieprzu białego mielonego Prymat, - do smaku: Sól ziołowa Prymat. Sposób przygotowania: Makaron ugotować w osolonej wodzie. Naczynie żaroodporne posmarować masłem. Pokrojone w piórka cebule i przeciśnięty przez praskę czosnek zeszklić na oliwie. Dodać szpinak i pokrojone w paski suszone pomidory. Pokrojone w plastry boczniaki podsmażyć osobno na oleju, doprawić solą, dodać do szpinaku i wymieszać. Śmietanę połączyć ze startym serem (niewielką ilość odłożyć do posypania), doprawić do smaku gałką muszkatołową, białym pieprzem oraz przyprawą do dań z makaronu. W dużym naczyniu połączyć makaron z przygotowanymi składnikami, wlać śmietanę z serem i wymieszać. Przełożyć do żaroodpornego naczynia, posypać pozostałym serem i przykryć. Piec przez 30 min w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl |
10 g
20 g
100 g
20 g
25 g
25 g
30 g
10 g
20 g
20 g
20 g
15 g
20 g
20 g
30 g
30 g
24 g
45 g
170 g
75 g
19 g
18 g
30 g
30 g
30 g
10 g