MIESZANKI PRZYPRAW

Prymat Przyprawa do makaronu i dań kuchni włoskiej 20 g

Prymat Przyprawa do makaronu i dań kuchni włoskiej 20 g Zobacz większe

Nazwa: Prymat Przyprawa do makaronu i dań kuchni włoskiej 20 g

Ilość: 20 g

Cena 1,38 zł

Cena za kilogram 69,00 zł

1,38 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
Tel.: +48/32/47 33 833,
www.prymatgroup.pl
Dodatki Nie zawiera: Dodatek MSG
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Soja: Może zawierać



Produkt może zawierać: jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne.
Składniki sól
cebula
bazylia (21,7 %)
czosnek (5 %)
papryka słodka
oregano (2,8 %)
cukier
tymianek
natka pietruszki
pieprz czarny
chili
cząber
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Adres zwrotny Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
Tel.: +48/32/47 33 833,
www.prymatgroup.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie Przyprawa do makaronu i dań kuchni włoskiej - suszona mieszanka przyprawowa.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 841 kJ / 200 kcal
Tłuszcz: 2,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 28 g
w tym cukry: 14 g
Białko: 9,6 g
Sól: 34,0 g
Przepisy Zapiekany makaron ze szpinakiem
4 porcje, 45 minut

Składniki:
- 300 g makaronu penne,
- 200 g świeżych boczniaków,
- 500 g świeżego, umytego szpinaku,
- 6 suszonych pomidorów w oleju,
- 2 czerwone cebule,
- 2 ząbki czosnku,
- 100 ml śmietany 36%,
- 100 g sera żółtego,
- 3 łyżki masła,
- 4 łyżki oliwy z oliwek,
- olej rzepakowy,
- szczypta Gałki muszkatołowej mielonej Prymat,
- 3 łyżki Przyprawy do dań z makaronu Prymat,
- 1/2 łyżeczki Pieprzu białego mielonego Prymat,
- do smaku: Sól ziołowa Prymat.

Sposób przygotowania:
Makaron ugotować w osolonej wodzie. Naczynie żaroodporne posmarować masłem. Pokrojone w piórka cebule i przeciśnięty przez praskę czosnek zeszklić na oliwie. Dodać szpinak i pokrojone w paski suszone pomidory. Pokrojone w plastry boczniaki podsmażyć osobno na oleju, doprawić solą, dodać do szpinaku i wymieszać. Śmietanę połączyć ze startym serem (niewielką ilość odłożyć do posypania), doprawić do smaku gałką muszkatołową, białym pieprzem oraz przyprawą do dań z makaronu. W dużym naczyniu połączyć makaron z przygotowanymi składnikami, wlać śmietanę z serem i wymieszać. Przełożyć do żaroodpornego naczynia, posypać pozostałym serem i przykryć. Piec przez 30 min w piekarniku rozgrzanym do 180°C.

Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl

Opis produktu

Prymat Przyprawa do makaronu i dań kuchni włoskiej 20 g
Warto wiedzieć: Przyprawa do dań z makaronu to mieszanka o przyjemnym ziołowym zapachu i wyraźnie wyczuwalnym smaku bazylii i oregano. Nadaje potrawom śródziemnomorski charakter. Pasuje do: - sosów do makaronu i pizzy - potraw z pomidorów - zapiekanek warzywnych Nietypowe zastosowanie: Ta aromatyczna mieszanka nada interesujący smak potrawom z grzybów.

30 inne produkty w tej samej kategorii: