MIESZANKI PRZYPRAW

Kamis Kuchnia polska Przyprawa do bigosu i potraw z kapusty Mieszanka przyprawowa 20 g

Kamis Kuchnia polska Przyprawa do bigosu i potraw z kapusty Mieszanka przyprawowa 20 g Zobacz większe

Nazwa: Kamis Kuchnia polska Przyprawa do bigosu i potraw z kapusty Mieszanka przyprawowa 20 g

Ilość: 20 g

Cena 1,94 zł

Cena za kilogram 97,00 zł

1,94 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Dodatki MSG (glutaminian): Nie zawiera
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Soja: Może zawierać



Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Składniki sól
gorczyca biała
cukier
kolendra
kminek - 7%
papryka słodka - 6,5%
czosnek granulowany - 6%
ziele angielskie
owoc jałowca
rozmaryn
suszony koncentrat grzybów leśnych (koncentrat grzybów leśnych, maltodekstryna, barwnik: karmel amoniakalny)
grzyby suszone (borowiki)
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Adres zwrotny McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na:
www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem
www.kamis.pl
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka przyprawowa.
Wartości odżywcze Średnia wartość odżywcza 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 904/217 (kJ/kcal)
Tłuszcz : 7,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,6 g
Węglowodany : 19 g
w tym cukry : 18 g
Białko : 9,6 g
Sól : 41,5 g
Przepisy Bigos

Składniki (dla 6 osób): 1,2 kg kiszonej kapusty, 300 g wołowiny, 300 g wieprzowiny, 200 g kiełbasy, 1 cebula, 3 łyżki powideł śliwkowych lub 10 śliwek suszonych, produkty Kamis: 1 łyżka Przyprawy do bigosu i potraw z kapusty, 2 Liście laurowe, 5 ziaren Ziela angielskiego, 5 ziaren Pieprzu czarnego, Sól morska w młynku.

Przygotowanie:
1. Kapustę odciśnij, pokrój, zalej wodą. Po zagotowaniu, gdyby była za kwaśna, odlej sok (nie wylewaj) i dolej wody. Gotuj ok. 1,5 godziny.
2. Mięso obsmaż na patelni, przełóż do brytfanki, dodaj cebulę, liście laurowe, ziele i pieprz. Delikatnie posól.
3. Piecz w piekarniku ok. 1,5 godziny.
4. Kiełbasę pokrój w kostkę i obsmaż na patelni. Dodaj do kapusty razem z pokrojonym w kostkę mięsem i cebulą. Wsyp 1 łyżkę przyprawy, dodaj powidła śliwkowe (lub śliwki suszone), dokładnie wymieszaj i całość gotuj ok. 1 godzinę. W razie potrzeby, gdyby bigos był za mało kwaśny, dodaj soku z kapusty.

Opis produktu

Kamis Kuchnia polska Przyprawa do bigosu i potraw z kapusty Mieszanka przyprawowa 20 g
Podróżując, poznałem ważną zasadę: w gościnie zjada się to, co poda gospodarz. Nie grymasiłem więc na widok śniadania z bigosem litewskim w roli głównej. Był ze słodkiej kapusty, kwaśnych jabłek i co najmniej pięciu gatunków mięsa. Ponoć im więcej razy odgrzewany, tym lepszy, choć nie jest łatwo zachować taki bigos na kolejne posiłku, bo nawet o poranku szybko znika.

30 inne produkty w tej samej kategorii: