MIESZANKI PRZYPRAW

Kamis Kuchnia polska Przyprawa do dań z ziemniaków Mieszanka przyprawowa 25 g

Kamis Kuchnia polska Przyprawa do dań z ziemniaków Mieszanka przyprawowa 25 g Zobacz większe

Nazwa: Kamis Kuchnia polska Przyprawa do dań z ziemniaków Mieszanka przyprawowa 25 g

Ilość: 25 g

Cena 1,94 zł

Cena za kilogram 77,60 zł

1,94 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Dodatki MSG (glutaminian): Nie zawiera
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać



Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Składniki sól
czosnek - 15,5%
cząber - 8,3%
kolendra
cebula
papryka słodka
majeranek
koperek - 3,4%
chili
pieprz czarny
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Adres zwrotny McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na:
www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem
www.kamis.pl
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka przyprawowa.
Wartości odżywcze Średnia wartość odżywcza 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 759/182 (kJ/kcal)
Tłuszcz: 3,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany : 20 g
w tym cukry : 15 g
Białko : 9,3 g
Sól : 50,5 g
Przepisy Ziemniaki pieczone

Składniki (dla 4 osób): 1,5 kg młodych ziemniaków, 150 g boczku wędzonego, 1 cebula, olej, 3 łyżki Przyprawy do dań z ziemniaków Kamis.

Przygotowanie:
1. Obrane ziemniaki włóż do wrzątku i gotuj ok. 5 minut. Następnie odcedź, przełóż do blachy, posmaruj olejem i piecz 1 godzinę w piekarniku rozgrzanym do 185°C.
2. W połowie pieczenia oprósz ziemniaki przyprawą i dodaj podsmażony z cebulą, pokrojony w słupki wędzony boczek.
3. Piecz jeszcze 30 minut, co jakiś czas mieszając.
4. Podawaj z kefirem, maślanką lub ulubionym chłodnikiem.

Opis produktu

Kamis Kuchnia polska Przyprawa do dań z ziemniaków Mieszanka przyprawowa 25 g
Podczas moich podróży jadałem ziemniaki we wszystkich postaciach i kolorach, również o fioletowym i czerwonym miąższu. Te fioletowe w Peru, skąd pochodzą, nazywane są ziemniakiem czarnym, we Francji - chińskimi truflami. Choć smakują podobnie jak białe i żółte, wyglądają bajecznie, szczególnie w sałatkach i jako chipsy.

30 inne produkty w tej samej kategorii: