PRZYPRAWY I MARYNATY

Kamis Marynata staropolska do mięs i drobiu Mieszanka przyprawowa 20 g

Kamis Marynata staropolska do mięs i drobiu Mieszanka przyprawowa 20 g Zobacz większe

Nazwa: Kamis Marynata staropolska do mięs i drobiu Mieszanka przyprawowa 20 g

Ilość: 20 g

Cena 1,59 zł

Cena za kilogram 79,50 zł

1,59 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Dodatki MSG (glutaminian): Nie zawiera
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Soja: Może zawierać
Składniki czosnek - 25,5%
sól
gorczyca biała
kwas: kwas cytrynowy
kolendra
owoc jałowca - 4,2%
cebula
majeranek - 3,5%
papryka słodka
pieprz czarny - 3,5%
chili
cukier
liście laurowe
bazylia - 2,3%
ziele angielskie
oregano
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Adres zwrotny McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na:
www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem
www.kamis.pl
Przygotowanie i stosowanie Marynata staropolska do mięs i drobiu

Przygotowanie:
1. Zawartość torebki wymieszaj z 6-7 łyżkami oleju.
2. Mięso pokrój na porcje, lekko rozbij, posmaruj otrzymaną marynatą z dwóch stron i odstaw w chłodne miejsce na minimum 2 godz.
3. Piecz w temp. ok. 220°C, grilluj lub smaż na rozgrzanym oleju.

Marynatę polecamy również do pieczenia większych kawałków mięsa (ok. 1 kg). Należy wówczas zawartość 2 torebek wymieszać z 7-8 łyżkami oleju. Otrzymaną marynatą posmaruj mięso, zawiń w folię do żywności i odstaw w chłodne miejsce na 12 godzin. Piecz w temp. 180°C przez 1-1,5 godz. (w zależności od rodzaju mięsa).
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka przyprawowa.
Wartości odżywcze Wartości odżywcze: Średnia wartość odżywcza 100 g produktu:

Wartość energetyczna1082/259 (kJ/kcal) /
Tłuszcz 5,2 g /
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g /
Węglowodany 29 g /
w tym cukry 19 g /
Białko 12 g /
Sól 22,1 g /

Opis produktu

W czasie wędrówki starymi polskimi szlakami nieraz powracałem do smaków dzieciństwa. Kruche, soczyste, w pysznej chmurce aromatycznych warzyw i wonnych ziół z polskich łąk - takie mięsiwa przyrządzała moja prababcia. Podlewała je białym winem, by wyszlachetniało i długo trzymała w zimnie, bo wtedy mięso najlepiej wchłaniało smaki przypraw.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

30 inne produkty w tej samej kategorii: