PRZYPRAWY I MARYNATY

Kamis Marynata pikantna do mięs i drobiu Mieszanka przyprawowa 20 g

Kamis Marynata pikantna do mięs i drobiu Mieszanka przyprawowa 20 g Zobacz większe

Nazwa: Kamis Marynata pikantna do mięs i drobiu Mieszanka przyprawowa 20 g

Ilość: 20 g

Cena 2,77 zł

Cena za kilogram 138,50 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

2,77 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Dodatki MSG (glutaminian): Nie zawiera
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Soja: Może zawierać



Może zawierać: jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Składniki sól
gorczyca biała - 17%
czosnek - 12%
papryka słodka
chili - 7%
pomidory
kolendra
cukier
kwas: kwas cytrynowy
pieprz czarny - 4%
cebula
cząber
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Adres zwrotny McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na:
www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem
www.kamis.pl
Przygotowanie i stosowanie Marynata pikantna do mięs i drobiu

Przygotowanie:
1. Zawartość torebki wymieszaj z 6-7 łyżkami oleju.
2. Mięso pokrój na porcje, lekko rozbij, posmaruj otrzymaną marynatą z dwóch stron i odstawić w chłodne miejsce na minimum 2 godz.
3. Piecz w temp. ok. 220 °C, grilluj lub smaż na rozgrzanym oleju.

Marynatę polecamy również do pieczenia większych kawałków mięsa (ok. 1 kg). Należy wówczas zawartość 2 torebek wymieszać z 7-8 łyżkami oleju. Otrzymaną marynatą posmaruj mięso, zawiń w folię do żywności i odstaw w chłodne miejsce na 12 godzin. Piecz w temp. 180°C przez 1-1,5 godz. (w zależności od rodzaju mięsa).
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka przyprawowa.
Wartości odżywcze Średnia wartość odżywcza 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1164/279 (kJ/kcal)
Tłuszcz : 9,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,8 g
Węglowodany : 25 g
w tym cukry : 22 g
Białko : 13 g
Sól : 25,0 g
Przepisy Marynata pikantna do mięs i drobiu

Przygotowanie (na ok. 0,5 kg mięsa):
1. Zawartość torebki wymieszaj z 6-7 łyżkami oleju.
2. Mięso pokrój na porcje, lekko rozbij, posmaruj otrzymaną marynatą z dwóch stron i odstaw w chłodne miejsce na minimum 2 godziny.
3. Piecz w temperaturze ok. 220°C, grilluj lub smaż na rozgrzanym oleju.

Marynatę polecamy również do pieczenia większych kawałków mięsa (ok. 1 kg). Należy wówczas zawartość torebki wymieszać z 7-8 łyżkami oleju. Otrzymaną marynatą posmaruj mięso, zawiń w folię do żywności i odstaw w chłodne miejsce na 12 godzin. Piecz w temperaturze 180°C przez 1-1,5 godziny (w zależności od rodzaju mięsa).

Opis produktu

Kamis Marynata pikantna do mięs i drobiu Mieszanka przyprawowa 20 g
Dobra marynata wymaga precyzji. Moi kochający dobre jedzenie meksykańscy przyjaciele uczulali mnie, by przy robieniu marynaty nie przesadzać z ilością octu, oliwy i przypraw. No, chyba że chodzi o pikantne czerwone skrzydełka - wtedy nie ma co żałować pieprzu i chili!

30 inne produkty w tej samej kategorii: