PRZYPRAWY I MARYNATY

Kamis Marynata pikantna do mięs i drobiu Mieszanka przyprawowa 20 g

Kamis Marynata pikantna do mięs i drobiu Mieszanka przyprawowa 20 g Zobacz większe

Nazwa: Kamis Marynata pikantna do mięs i drobiu Mieszanka przyprawowa 20 g

Ilość: 20 g

Cena 2,19 zł

Cena za kilogram 109,50 zł

2,19 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Dodatki MSG (glutaminian): Nie zawiera
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Soja: Może zawierać
Składniki sól
gorczyca biała - 17%
czosnek - 12%
papryka słodka
chili - 7%
pomidory
kolendra
cukier
kwas: kwas cytrynowy
pieprz czarny - 4%
cebula
cząber
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Adres zwrotny McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na:
www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem
www.kamis.pl
Przygotowanie i stosowanie Marynata pikantna do mięs i drobiu

Przygotowanie:
1. Zawartość torebki wymieszaj z 6-7 łyżkami oleju.
2. Mięso pokrój na porcje, lekko rozbij, posmaruj otrzymaną marynatą z dwóch stron i odstawić w chłodne miejsce na minimum 2 godz.
3. Piecz w temp. ok. 220 °C, grilluj lub smaż na rozgrzanym oleju.

Marynatę polecamy również do pieczenia większych kawałków mięsa (ok. 1 kg). Należy wówczas zawartość 2 torebek wymieszać z 7-8 łyżkami oleju. Otrzymaną marynatą posmaruj mięso, zawiń w folię do żywności i odstaw w chłodne miejsce na 12 godzin. Piecz w temp. 180°C przez 1-1,5 godz. (w zależności od rodzaju mięsa).
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka przyprawowa.
Wartości odżywcze Wartości odżywcze: Średnia wartość odżywcza 100 g produktu:

Wartość energetyczna1164/279 (kJ/kcal) /
Tłuszcz 9,0 g /
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g /
Węglowodany 25 g /
w tym cukry 22 g /
Białko 13 g /
Sól 25,0 g /

Opis produktu

Dobra marynata wymaga precyzji. Moi kochający dobre jedzenie meksykańscy przyjaciele uczulali mnie, by przy robieniu marynaty nie przesadzać z ilością octu, oliwy i przypraw. No, chyba że chodzi o pikantne czerwone skrzydełka - wtedy nie ma co żałować pieprzu i chili!

30 inne produkty w tej samej kategorii: