PRZYPRAWY I MARYNATY

Kamis Przyprawa do grzańca imbirowego z cytryną Mieszanka przyprawowa 25 g

Kamis Przyprawa do grzańca imbirowego z cytryną Mieszanka przyprawowa 25 g Zobacz większe

Nazwa: Kamis Przyprawa do grzańca imbirowego z cytryną Mieszanka przyprawowa 25 g

Ilość: 25 g

Cena 1,94 zł

Cena za kilogram 77,60 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

1,94 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać



Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Składniki cukier
aromat
imbir
skórka cytrynowa
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Adres zwrotny McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na:
www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem
www.kamis.pl
Przygotowanie i stosowanie Grzaniec z piwa lub wina
Zawartość torebki wsyp do szklanki lub kufla. Zalej powoli gorącym piwem lub winem, lejąc po ściance naczynia. Całość wymieszaj.
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka przyprawowa.
Wartości odżywcze Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna : 1684/396 (kJ/kcal)
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 98 g
w tym cukry: 98 g
Białko: 0 g
Sól: 0,02 g
Przepisy Sposób przyrządzenia: Zawartość torebki wsyp do szklanki lub kufla. Zalej powoli gorącym piwem lub winem, lejąc po ściance naczynia. Całość wymieszaj.

Gorąco polecamy: Włoskie bombardini. Na 3 porcje: 200 ml ajerkoniaku, 100 ml ciemnego rumu, 1 torebka Przyprawy do grzańca imbirowego z cytryną Kamis, bita śmietana. Ajerkoniak, rum i przyprawę wymieszaj. Całość mocno zagrzej. Podgrzewaj w wygrzanych szklankach przybranych bitą śmietaną.

Opis produktu

Kamis Przyprawa do grzańca imbirowego z cytryną Mieszanka przyprawowa 25 g
Całe wieki temu marynarze zaczęli dodawać do rumu sok z cytrusów. Skandynawowie oraz ich sąsiedzi z Finlandii i Estonii czerwone wino podgrzewali z miodem, imbirem, goździkami i cynamonem oraz skórkami cytrynowymi i pomarańczowymi. Swój wynalazek nazwali gloggiem. Cenię ich receptury nie tylko za smak, ale również dlatego, że podstępne chłody i słoty nie mają przy nich dużych szans.

30 inne produkty w tej samej kategorii: