Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-19 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-22 |
||||||
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-19 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-22 |
||||||
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-19 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Poniedziałek 2024-04-22 |
||||||
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Prymat Kminek cały 20 g
Ilość: 20 g
Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Prymat sp. z o.o., ul. Chlebowa 14, 44-337 Jastrzębie-Zdrój, Polska, Tel.: +48/32/47 33 833, www.prymatgroup.pl |
Zalecenia dla alergików | Seler: Może zawierać Jaja: Może zawierać Mleko: Może zawierać Gorczyca: Może zawierać Orzeszki ziemne: Może zawierać Soja: Może zawierać Produkt może zawierać: jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne. |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. |
Adres zwrotny | Prymat sp. z o.o., ul. Chlebowa 14, 44-337 Jastrzębie-Zdrój, Polska, Tel.: +48/32/47 33 833, www.prymatgroup.pl |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Kminek cały. |
Przepisy | Pierogi z kaszą gryczaną i serem 4-6 porcji, 60 min Składniki: - 500 g mąki pszennej typu 500, - 250 g ciepłej wody, - 1 jajko, - 2 łyżki oleju, - 100 g kaszy gryczanej, - 200 g sera bundz, - 1 pęczek szczypiorku, - 100 g boczku wędzonego parzonego, - 100 g gęstego jogurtu naturalnego, - 50 g cebuli szalotki, - 20 g masła, - 1 łyżeczka Kminku całego Prymat, - 2 łyżeczki Natki pietruszki suszonej Prymat, - szczypta Gałki muszkatołowej mielonej Prymat, - do smaku: Sól morska, Pieprz czarny Prymat. Sposób przygotowania: Na stolnicę przesiać mąkę, dodać pół łyżeczki soli, ciepłą wodę i olej. Zagnieść, dodać jajko, wyrobić na gładką masę. Odstawić na 20 min. Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie z łyżką masła. Szalotkę pokroić w kostkę, zeszklić na maśle. Dodać pokrojony w cienkie paski boczek, podsmażyć. Kaszę wymieszać z cebulą, boczkiem, serem, posiekanym szczypiorkiem, pietruszką. Dodać przyprawy i doprawić do smaku. Rozwałkować ciasto, szklanką wyciąć koła, na każde z nich nałożyć po łyżeczce farszu. Formować półkola, zlepiając brzegi ciasta. Gotowe pierogi wrzucić do wrzącej osolonej wody i gotować do momentu, aż wypłyną na wierzch. Podawać na ciepło z gęstym jogurtem. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl |
9 g
8 g
18 g
40 g
50 g
22 g
22 g
35 g
50 g
30 g