MIESZANKI PRZYPRAW

Kamis Przyprawa do cielęciny Mieszanka przyprawowa 20 g

Kamis Przyprawa do cielęciny Mieszanka przyprawowa 20 g Zobacz większe

Nazwa: Kamis Przyprawa do cielęciny Mieszanka przyprawowa 20 g

Ilość: 20 g

Cena 2,50 zł

Cena za kilogram 125,00 zł

2,50 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać



Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Składniki sól
cebula
czosnek
papryka słodka
maltodekstryna
pieprz czarny - 4%
bazylia - 2%
koperek - 2%
liście laurowe
ziele angielskie
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Adres zwrotny McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na:
www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem
www.kamis.pl
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka przyprawowa.
Wartości odżywcze Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 875/208 (kJ/kcal)
Tłuszcz: 1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany : 33 g
w tym cukry: 24 g
Białko : 8,5 g
Sól : 38,0 g
Przepisy Duszona cielęcina z borowikami

Składniki (dla 4 osób): 250 g borowików, 1 cebula, 2 łyżki masła, 500 g udźca cielęcego, 2 łyżki mąki, 100 ml śmietany 36%, olej do smażenia, 1,5 łyżki Przyprawy do cielęciny Kamis.

Przygotowanie:
1. Borowiki podsmaż na maśle z pokrojoną w kostkę cebulą.
2. Cielęcinę pokrój w grube plastry, każdy natrzyj przyprawą, a następnie oprósz mąką i obsmaż na patelni na złoty kolor.
3. Obsmażoną cielęcinę przełóż do rondelka z borowikami i cebulą, podlej wodą i duś pod przykryciem ok. 1 godz.
4. Na koniec dodaj śmietankę i gotuj do uzyskania konsystencji sosu.
5. Podawaj z ulubioną kaszą lub ziemniakami.

Opis produktu

Kamis Przyprawa do cielęciny Mieszanka przyprawowa 20 g
Cielęcina jest ponoć najpyszniejsza, gdy jej smaku nie tłumi zbyt wiele przypraw. Jednak w najpopularniejszej włoskiej przystawce cielęcina schowana jest pod sosem rybnym. W Piemoncie, we Włoszech, mówią na nią Vitel tonna. Gotowaną lub pieczoną zimną cielęcinę kroi się w cieniutkie plastry i oblewa sosem z majonezu i roztartego tuńczyka, dekorując aromatycznymi kaparami i anchois.

30 inne produkty w tej samej kategorii: