Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-04-25 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-04-25 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-04-25 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Prymat Przyprawa do indyka i dań z drobiu 25 g
Ilość: 25 g
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Prymat sp. z o.o., ul. Chlebowa 14, 44-337 Jastrzębie-Zdrój, Polska, Tel.: +48/32/47 33 833, www.prymatgroup.pl |
Dodatki | Nie zawiera: MSG (glutaminian) |
Zalecenia dla alergików | Seler: Może zawierać Jaja: Może zawierać Mleko: Może zawierać Gorczyca: Zawiera Orzeszki ziemne: Może zawierać Soja: Może zawierać Produkt może zawierać: jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, seler i orzeszki ziemne. |
Składniki | sól czosnek (9 %) papryka słodka cebula cukier bazylia ocet jabłkowo-spirytusowy w proszku (ocet jabłkowy, ocet spirytusowy) gorczyca biała pomidor kurkuma chili pieprz czarny gałka muszkatołowa majeranek cząber natka pietruszki |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. |
Adres zwrotny | Prymat sp. z o.o., ul. Chlebowa 14, 44-337 Jastrzębie-Zdrój, Polska, Tel.: +48/32/47 33 833, www.prymatgroup.pl |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Przyprawa do indyka i dań z drobiu - suszona mieszanka przyprawowa. |
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 734 kJ / 174 kcal Tłuszcz: 2,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g Węglowodany: 27 g w tym cukry: 12 g Białko: 6,4 g Sól: 47,0 g |
Przepisy | Filet z indyka w ziołach 4 porcje, 60 min Składniki: - 600 g piersi z indyka, - 250 g świeżego szpinaku, - słodka cebula, - 6 ząbków czosnku, - ½ szklanki oliwy z oliwek, - 200 g sera pleśniowego, - 2 łyżki mąki pszennej, - 200 ml śmietany 30%, - 100 g suszonych pomidorów w oleju, - 100 ml wytrawnego białego wina, - 2 łyżki uprażonych orzechów włoskich, - szczypta Gałki muszkatołowej Prymat, - 1 łyżka Musztardy delikatesowej Prymat, - 3 łyżki Przyprawy do indyka Prymat, - ¼ łyżeczki Chili pieprzu cayenne Prymat, - do smaku: Sól morska, Pieprz czarny Prymat. Sposób przygotowania: Oliwę zmiksować z 2 ząbkami czosnku, musztardą, przyprawą do indyka i chili. Oczyszczone mięso pokroić na cztery równe części, lekko rozbić, natrzeć marynatą i odstawić do lodówki na 4 godziny. W rondelku, na oleju z suszonych pomidorów, podsmażyć posiekaną cebulę i 4 rozgniecione ząbki czosnku. Zalać białym winem i gotować 3 min. Dodać rozdrobniony ser pleśniowy i wlać śmietanę. Całość doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Gdy sos zgęstnieje, dodać szpinak, orzechy i pokrojone w paski suszone pomidory i dusić około 3 min. Mięso oprószyć mąką i usmażyć na złoty kolor. Podawać na sosie szpinakowo-serowym. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl |
25 g
25 g
30 g
10 g
20 g
20 g
20 g
15 g
20 g
20 g
30 g
30 g
24 g
45 g
170 g
75 g
25 g
19 g
18 g
30 g
30 g
30 g
12 g
10 g
20 g
33 g