MIESZANKI PRZYPRAW

Kamis Aromatyczny pstrąg z koperkiem Mieszanka przyprawowa 18 g

Kamis Aromatyczny pstrąg z koperkiem Mieszanka przyprawowa 18 g Zobacz większe

Nazwa: Kamis Aromatyczny pstrąg z koperkiem Mieszanka przyprawowa 18 g

Ilość: 18 g

Cena 2,50 zł

Cena za kilogram 138,89 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

2,50 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Soja: Może zawierać



Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Składniki czosnek - 55,2%
sól
koperek - 6,7%
natka pietruszki
tymianek - 4,7%
pasternak
gorczyca biała
pieprz czarny
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Adres zwrotny McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na:
www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem
www.kamis.pl
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka przyprawowa.
Wartości odżywcze Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1069/254 (kJ/kcal)
Tłuszcz : 1,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,3 g
Węglowodany : 37 g
w tym cukry : 36 g
Białko : 15 g
Sól : 25,5 g
Przepisy Aromatyczny pstrąg z koperkiem

Składniki (dla 3-4 osób): 750 g pstrąga (3 średnie pstrągi), 1/2 cytryny, 75 g masła, olej, opakowanie przyprawy Aromatyczny pstrąg z koperkiem Kamis.

Przygotowanie:
1. W naczyniu dokładnie wymieszaj masło z przyprawą do pstrąga.
2. Umytą i oczyszczoną rybę przekrój dodatkowo wzdłuż części grzbietowej.
3. Skrop cytryną od środka a następnie włóż do części brzusznej i grzbietowej przygotowane masło. Odstaw do lodówki na 30 minut.
4. Pstrąga delikatnie natrzyj olejem z obu stron i zawiń dokładnie w folię aluminiową.
5. Piecz przez 20-25 min w temp. 180°C (uważaj, aby masło nie wylało się z folii).

Opis produktu

Kamis Aromatyczny pstrąg z koperkiem Mieszanka przyprawowa 18 g
Przejeżdżając przez Navarrę miałem okazję skosztować dania pielgrzymów zmierzających do Santiago de Compostella. Trucha a la Navarra - smażony pstrąg, faszerowany lub owinięty dojrzewająca szynką lub boczkiem (dla zachowania soczystości) smakuje wyśmienicie, zwłaszcza po męczącej podróży. Wszędzie doprawiany był subtelnie, bo szkoda tłumić delikatny, świeży smak mięsa tej dzikiej i ruchliwej ryby.

30 inne produkty w tej samej kategorii: