MIESZANKI PRZYPRAW

Kamis Cytrynowy łosoś w ziołach Mieszanka przyprawowa 18 g

Kamis Cytrynowy łosoś w ziołach Mieszanka przyprawowa 18 g Zobacz większe

Nazwa: Kamis Cytrynowy łosoś w ziołach Mieszanka przyprawowa 18 g

Ilość: 18 g

Cena 3,14 zł

Cena za kilogram 174,44 zł

3,14 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Soja: Może zawierać



Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Składniki sól
czosnek
cukier
kwas: kwas cytrynowy
pieprz czarny
kurkuma
koperek - 2%
gorczyca biała
oregano
skórka cytrynowa
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Adres zwrotny McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na:
www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem
www.kamis.pl
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka przyprawowa.
Wartości odżywcze Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 757/179 (kJ/kcal)
Tłuszcz : 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0 g
Węglowodany : 36 g
w tym cukry : 24 g
Białko : 5,2 g
Sól : 54,2 g
Przepisy Cytrynowy łosoś w ziołach

Składniki dla (3-4 osób): 600 g łososia, 4 łyżki oleju, opakowanie przyprawy Cytrynowy łosoś w ziołach Kamis.

Przygotowanie:
1. Łososia umyj, pokrój w podłużne kawałki i osusz papierowym ręcznikiem.
2. W naczyniu wymieszaj olej i przyprawę.
3. Rybę dokładnie natrzyj i marynuj 1 godzinę. Dla lepszego efektu pozostaw w lodówce przez noc.
4. Zawiń w folię. Piecz ok. 20 minut w temperaturze 180°C.

Opis produktu

Kamis Cytrynowy łosoś w ziołach Mieszanka przyprawowa 18 g
Zanim łosoś stał się rybą modną, obecną na bankietach i wykwintnych przyjęciach, jadałem go w przystępnych formach: w Norwegii kokt laks, zaparzanego w warzywnym wywarze. W Finlandii ristiinnaulitti lahi, czyli „ukrzyżowanego łososia", przybitego do deski i ustawionego koło ogniska, gdzie piekł się i nabierał delikatności. W Szkocji częstowano mnie łososiem wędzonym w dymie drewna po beczkach z whisky, a w Kolumbii Brytyjskiej - łososiowymi cukierkami. Co ciekawe wielbiciele ryb radzą przyprawiać łososia z wyczuciem, by nie stłumić jego subtelnego smaku.

30 inne produkty w tej samej kategorii: