AROMATY

Prymat Wanilia laska

Prymat Wanilia laska Zobacz większe

Nazwa: Prymat Wanilia laska

Ilość: 2 g

Cena 15,73 zł

Cena za kilogram 7 865,00 zł

15,73 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
Tel.: +48/32/47 33 833,
www.prymatgroup.pl
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Może zawierać



Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN (PSZENICA), JAJA, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ), SOJĘ, GORCZYCĘ, SELER i ORZESZKI ZIEMNE.
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Adres zwrotny Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
Tel.: +48/32/47 33 833,
www.prymatgroup.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie Wanilia laska.
Przepisy Racuszki z jabłkami i mascarpone
4 porcje, 45 min
Składniki:
- 4 jabłka szara reneta lub papierówka,
- 2 jaja,
- 30 g świeżych drożdży,
- 250 ml mleka 3,2%,
- 2 łyżeczki cukru kryształu,
- 300 g mąki pszennej typ 500,
- 1 laska Wanilii Prymat,
- 3 łyżki suszonej żurawiny,
- 200 g serka mascarpone,
- masło klarowane do smażenia,
- 1 łyżeczka Cynamonu mielonego prymat,
- 1 opakowanie Cukru z prawdziwą wanilią Prymat
- do smaku: 1/2 łyżeczki Soli morskiej Prymat

Sposób przygotowania:
Do 125 ml mleka dodać rozkruszone drożdże, łyżeczkę cukru i odczekać ok. 10 min, aż drożdże zaczną się pienić. Do miski przesiać mąkę, dodać przygotowany rozczyn, jaja, ziarna z przeciętej na pól laski wanilii, resztę mleka i cukru, 1/2 łyżeczki soli, a następnie wyrobić ciasto. Jabłka obrać, pokroić na plastry i oprószyć cynamonem. Do ciasta dodać plastry jabłek, suszoną żurawinę, otaczając je w całości w cieście. Rozgrzać patelnię i smażyć partiami placuszki po ok. 2 min z każdej strony na bursztynowy kolor. Usmażone placuszki odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Gotowe posypać cukrem z prawdziwą wanilią. Podawać z serkiem mascarpone.

Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl

Opis produktu

Prymat Wanilia laska
Warto wiedzieć: Laska wanilii ma charakterystyczny słodkawo-korzenny smak i aromat. Aby wydobyć z niej miąższ, należy ją naciąć nożem i delikatnie wyjąć środek. Pasuje do: - ciast - lodów - koktajli - deserów z kremem - musów owocowych Nietypowe zastosowanie: Wanilia pasuje także do dań słonych, na przykład ryb i skorupiaków oraz cielęciny.

15 inne produkty w tej samej kategorii: