MIESZANKI PRZYPRAW

Prymat Przyprawa do kurczaka po staropolsku i dań z drobiu 25 g

Prymat Przyprawa do kurczaka po staropolsku i dań z drobiu 25 g Zobacz większe

Nazwa: Prymat Przyprawa do kurczaka po staropolsku i dań z drobiu 25 g

Ilość: 25 g

Cena 1,38 zł

Cena za kilogram 55,20 zł

1,38 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
Tel.: +48/32/47 33 833,
www.prymatgroup.pl
Dodatki Nie zawiera: Dodatek MSG
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Soja: Może zawierać



Produkt może zawierać: jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne.
Składniki sól
cebula
majeranek (9 %)
kminek (7,4 %)
tymianek
oregano
imbir
koncentrat soku z cytryny
bazylia
cząber
pieprz czarny
natka pietruszki
czosnek
olej rzepakowy
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Adres zwrotny Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
Tel.: +48/32/47 33 833,
www.prymatgroup.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie Przyprawa do kurczaka i dań z drobiu po staropolsku - suszona mieszanka przyprawowa.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 745 kJ / 178 kcal
Tłuszcz: 2,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 26 g
w tym cukry: 11 g
Białko: 5,9 g
Sól: 44,6 g
Przepisy Staropolskie roladki z kurczaka
4 porcje, 45 min

Składniki:
- 4 x 120 g piersi z kurczaka,
- 2 łyżki musztardy delikatesowej Prymat,
- 3 łyżki Przyprawy do kurczaka po staropolsku Prymat,
- olej rzepakowy do smażenia,
- 4 plastry chudego boczku,
- 1 ząbek czosnku,
- 1 mała cebula,
- 1 opakowanie świeżego młodego szpinaku,
- 4 łyżki startego sera oscypek,
- 1/4 łyżeczki Chili pieprzu cayenne Prymat,
- 100 ml Rosołu z kury Kucharek,
- 1 łyżka mąki.

Sposób przygotowania:
Piersi z kurczaka lekko rozbić, natrzeć musztardą i oprószyć przyprawą do kurczaka. Szpinak umyć i sparzyć. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek w plastry, a boczek w paseczki. Na oleju podsmażyć boczek, czosnek, cebulę i szpinak, doprawić do smaku chili. Gdy podsmażone składniki ostygną, wymieszać je z oscypkiem. Na piersiach kurczaka ułożyć farsz serowo-szpinakowy, zwinąć w roladki i spiąć wykałaczkami. Mięso oprószyć mąką i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor. Roladki przełoży do naczynia żaroodpornego, zalać rosołem, przykryć i piec 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Podawać z bukietem kolorowych sałat.

Opis produktu

Prymat Przyprawa do kurczaka po staropolsku i dań z drobiu 25 g
Warto wiedzieć: Jest to wyjątkowa mieszanka przyprawowa, w której prym wiodą popularne od dawna w naszej rodzimej kuchni majeranek i kminek. Proponujemy dodać 1 łyżeczkę (ok. 2,5 g) na 100 g mięsa. Pasuje do: - kurczaka pieczonego w całości, a także podudzi - gęsi - kaczki Nietypowe zastosowanie: Przyprawa pasuje również do wszelkich dań z dziczyzny.

30 inne produkty w tej samej kategorii: