MIESZANKI PRZYPRAW

Galeo Przyprawa do bigosu i dań z kapusty 16 g

Galeo Przyprawa do bigosu i dań z kapusty 16 g Zobacz większe

Nazwa: Galeo Przyprawa do bigosu i dań z kapusty 16 g

Ilość: 16 g

Cena 1,84 zł

Cena za kilogram 115,00 zł

1,84 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta McCormick Polska S.A.
Stefanowo,
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Dodatki Nie zawiera: Dodatek MSG
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Soja: Może zawierać



Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Składniki sól
marchew
cukier
gorczyca biała
kminek
kolendra
papryka słodka
czosnek granulowany
chili
tymianek
ziele angielskie
owoc jałowca
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Adres zwrotny McCormick Polska S.A.
Stefanowo,
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka przyprawowa.
Wartości odżywcze Średnia wartość odżywcza 100 g produktu
Średnia wartość odżywcza 1 łyżeczka (około 3 g)
Wartość energetyczna: 893/214 (kJ/kcal)
27/6 (kJ/kcal)
Tłuszcz: 6,3 g
0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
0 g
Węglowodany: 23 g
0,7 g
w tym cukry: 22 g
0,7 g
Białko: 8,5 g
0 g
Sól: 42,5 g
1,3 g
Przepisy Bigos staropolski
Danie dla 8 osób
Czas przygotowania: ok. 5 godz.

2 kg kiszonej kapusty
600 g żeberek
600 g wołowiny
300 g kiełbasy
50 g suszonych śliwek
100 g suszonych grzybów
wino czerwone wytrawne
2 łyżki stołowe przyprawy do bigosu

Kapustę odcisnąć, posiekać, zalać wrzątkiem i gotować bez przykrycia. Jeżeli będzie za kwaśna, odlać część płynu i uzupełnić wodę. Grzyby zalać niewielką ilością wody i ugotować. Mięso upiec. Do kapusty dodać pokrojone w kostkę mięso, kiełbasę, grzyby wraz z wywarem, śliwki, Przyprawę i gotować na małym ogniu 2-3 godziny często mieszając. Dodać kilka łyżek wina. Odstawić na 1 dzień. Bigos podawać na ciepło z chlebem.

Opis produktu

Galeo Przyprawa do bigosu i dań z kapusty 16 g
Dania z kapusty takie jak bigos, krokiety, kapuśniak czy groch z kapustą należą do najpopularniejszych w polskich domach. Gotowa mieszanka przypraw i ziół Galeo zapewni im oryginalny smak i doskonały aromat. Należy ją dodawać do potrawy w połowie gotowania.

30 inne produkty w tej samej kategorii: