PRZYPRAWY JEDNORODNE

Galeo Bazylia 8 g

Galeo Bazylia 8 g Zobacz większe

Nazwa: Galeo Bazylia 8 g

Ilość: 8 g

Cena 1,19 zł

Cena za kilogram 148,75 zł

1,19 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać



Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Adres zwrotny McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Bazylia
Przepisy Omlet z bazylią
Danie dla 1 osoby
Czas przygotowania: ok. 15 min.

- 2 jaja
- 1 pomidor
- 3 łyżki mleka
- sól
- tłuszcz do smażenia
- produkty Galeo: bazylia, pieprz czarny mielony

1 łyżeczkę bazylii namoczyć w mleku. Pomidora sparzyć, obrać ze skóry i pokroić w plasterki. Jaja roztrzepać widelcem, jednocześnie dodając namoczoną bazylię. Doprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wlać masę jajeczną. Smażyć na bardzo małym ogniu. Pod koniec smażenia nałożyć pomidory na połowę omleta. Omlet złożyć na pół, przykryć i smażyć do ścięcia jajek.

Opis produktu

Galeo Bazylia 8 g
Bazylia najczęściej uprawiana jest w południowej Europie oraz w tropikalnych regionach Azji, należy do najpopularniejszych przypraw kuchni śródziemnomorskiej. Bazylia Galeo ma korzenno-balsamiczny aromat oraz lekko anyżkowy, orzeźwiający smak. Polecana jest jako dodatek do zup, potraw z ryb, drobiu, wieprzowiny, sałatek, twarogów i masła ziołowego. Jest niezastąpionym składnikiem większości włoskich dań. Idealnie komponuje się z makaronami i pomidorami. Do potraw dodaje się ją pod koniec przyrządzania.

30 inne produkty w tej samej kategorii: