Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-03-29 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-01 |
||||||
Wtorek 2024-04-02 |
||||||
Środa 2024-04-03 |
||||||
Czwartek 2024-04-04 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-03-29 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-01 |
||||||
Wtorek 2024-04-02 |
||||||
Środa 2024-04-03 |
||||||
Czwartek 2024-04-04 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-03-29 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Poniedziałek 2024-04-01 |
||||||
Wtorek 2024-04-02 |
||||||
Środa 2024-04-03 |
||||||
Czwartek 2024-04-04 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Kotányi Żelatyna wołowa 20 g
Ilość: 20 g
Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | KOTÁNYI GmbH A-2120 Wolkersdorf, PF 66 Austria dla Kotányi Polonia Sp. z o.o. ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7 02-366 Warszawa |
Zalecenia dla alergików | Seler: Może zawierać Zboża zawierające gluten: Może zawierać Jaja: Może zawierać Mleko: Może zawierać Gorczyca: Może zawierać Sezam: Może zawierać Soja: Może zawierać Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, jajka, soję, seler, sezam, mleko (laktoza) i gorczycę. |
O produkcie | Żelatyna wołowa jest spożywczym, bezbarwnym i bezzapachowym środkiem żelującym. Doskonale nadaje się do zastosowania tak w przypadku dań wytrawnych jak i deserów. |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym miejscu. |
Adres zwrotny | Kotányi Polonia Sp. z o.o. ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7 02-366 Warszawa www.kotanyi.com info.pl@kotanyi.com |
Przygotowanie i stosowanie | Zimne nóżki na 4-6 porcji: 1,4 kg golonki wieprzowej, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 1 liść laurowy Kotányi, 1 łyżeczka pieprzu czarnego ziarnistego, 10 g soli, 60 g zielonego groszku, 60 g kukurydzy, 1 jajko ugotowane na twardo, 1 torebka żelatyny wołowej Kotányi na 1 l bulionu, 2 łyżki octu winnego, listki natki pietruszki do dekoracji. Przyrządzenie: Do garnka włożyć umytą golonkę i nalać tyle wody aby zakryła mięso. Dołożyć cebulę, czosnek, liść laurowy, pieprz i sól. Gotować przez około 2,5 h. Na ostatnie 15 minut dołożyć obraną marchewkę, następnie wyjąć i pokroić w kostkę. Mięso wyjąć z garnka, oddzielić mięso od skóry, tłuszczu i kości i rozdrobnić. Bulion przecedzić przez sitko, lub lepiej gazę. Dodać do niego ocet i żelatynę i mieszać do momentu rozpuszczenia żelatyny. Przygotować miseczki, włożyć na spód po kawałku jajka, natkę pietruszki, marchewkę, groszek, kukurydzę i mięso. Całość zalać przygotowanym bulionem i odstawić do wystudzenia. Po wystudzeniu wstawić do lodówki. Wskazówka: Najlepiej podawać z chrzanem, cytryną i marynowanymi grzybami. Więcej przepisów na stronie www.kotanyi.com |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Żelatyna wołowa |
Wartości odżywcze | na 100 g: Wartość energetyczna : 1435 kJ / 342 kcal Tłuszcz : 0,1 g W tym kwasy tł. nasycone : 0 g Węglowodany : 0 g W tym cukry : 0 g Białko : 84 g Sól: 0 g |
Przepisy | Zimne nóżki na 4-6 porcji: 1,4 kg golonki wieprzowej, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 1 liść laurowy Kotányi, 1 łyżeczka pieprzu czarnego ziarnistego, 10 g soli, 60 g zielonego groszku, 60 g kukurydzy, 1 jajko ugotowane na twardo, 1 torebka żelatyny wołowej Kotányi na 1 l bulionu, 2 łyżki octu winnego, listki natki pietruszki do dekoracji. Przyrządzenie: Do garnka włożyć umytą golonkę i nalać tyle wody aby zakryła mięso. Dołożyć cebulę, czosnek, liść laurowy, pieprz i sól. Gotować przez około 2,5 h. Na ostatnie 15 minut dołożyć obraną marchewkę, następnie wyjąć i pokroić w kostkę. Mięso wyjąć z garnka, oddzielić mięso od skóry, tłuszczu i kości i rozdrobnić. Bulion przecedzić przez sitko, lub lepiej gazę. Dodać do niego ocet i żelatynę i mieszać do momentu rozpuszczenia żelatyny. Przygotować miseczki, włożyć na spód po kawałku jajka, natkę pietruszki, marchewkę, groszek, kukurydzę i mięso. Całość zalać przygotowanym bulionem i odstawić do wystudzenia. Po wystudzeniu wstawić do lodówki. Wskazówka: Najlepiej podawać z chrzanem, cytryną i marynowanymi grzybami. Więcej przepisów na stronie www.kotanyi.com |
50 g
10 g
20 g
100 g
20 g
25 g
25 g
30 g
10 g
20 g
20 g
20 g
15 g
20 g
20 g
30 g
30 g
24 g
45 g
170 g
75 g
25 g
19 g
18 g
30 g
30 g
30 g