MIESZANKI PRZYPRAW

Kotányi Żelatyna wołowa 20 g

Kotányi Żelatyna wołowa 20 g Zobacz większe

Nazwa: Kotányi Żelatyna wołowa 20 g

Ilość: 20 g

Cena 2,22 zł

Cena za kilogram 111,00 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

2,22 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta KOTÁNYI GmbH
A-2120 Wolkersdorf, PF 66
Austria

dla
Kotányi Polonia Sp. z o.o.
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7
02-366 Warszawa
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać



Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, jajka, soję, seler, sezam, mleko (laktoza) i gorczycę.
O produkcie Żelatyna wołowa jest spożywczym, bezbarwnym i bezzapachowym środkiem żelującym. Doskonale nadaje się do zastosowania tak w przypadku dań wytrawnych jak i deserów.
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu.
Adres zwrotny Kotányi Polonia Sp. z o.o.
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7
02-366 Warszawa
www.kotanyi.com
info.pl@kotanyi.com
Przygotowanie i stosowanie Zimne nóżki na 4-6 porcji:
1,4 kg golonki wieprzowej, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 1 liść laurowy Kotányi, 1 łyżeczka pieprzu czarnego ziarnistego, 10 g soli, 60 g zielonego groszku, 60 g kukurydzy, 1 jajko ugotowane na twardo, 1 torebka żelatyny wołowej Kotányi na 1 l bulionu, 2 łyżki octu winnego, listki natki pietruszki do dekoracji.

Przyrządzenie: Do garnka włożyć umytą golonkę i nalać tyle wody aby zakryła mięso. Dołożyć cebulę, czosnek, liść laurowy, pieprz i sól. Gotować przez około 2,5 h. Na ostatnie 15 minut dołożyć obraną marchewkę, następnie wyjąć i pokroić w kostkę. Mięso wyjąć z garnka, oddzielić mięso od skóry, tłuszczu i kości i rozdrobnić. Bulion przecedzić przez sitko, lub lepiej gazę. Dodać do niego ocet i żelatynę i mieszać do momentu rozpuszczenia żelatyny. Przygotować miseczki, włożyć na spód po kawałku jajka, natkę pietruszki, marchewkę, groszek, kukurydzę i mięso. Całość zalać przygotowanym bulionem i odstawić do wystudzenia. Po wystudzeniu wstawić do lodówki.

Wskazówka: Najlepiej podawać z chrzanem, cytryną i marynowanymi grzybami.

Więcej przepisów na stronie www.kotanyi.com
Nazwa produktu uregulowana prawnie Żelatyna wołowa
Wartości odżywcze na 100 g:
Wartość energetyczna : 1435 kJ / 342 kcal
Tłuszcz : 0,1 g
W tym kwasy tł. nasycone : 0 g
Węglowodany : 0 g
W tym cukry : 0 g
Białko : 84 g
Sól: 0 g
Przepisy Zimne nóżki na 4-6 porcji:
1,4 kg golonki wieprzowej, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 1 liść laurowy Kotányi, 1 łyżeczka pieprzu czarnego ziarnistego, 10 g soli, 60 g zielonego groszku, 60 g kukurydzy, 1 jajko ugotowane na twardo, 1 torebka żelatyny wołowej Kotányi na 1 l bulionu, 2 łyżki octu winnego, listki natki pietruszki do dekoracji.

Przyrządzenie: Do garnka włożyć umytą golonkę i nalać tyle wody aby zakryła mięso. Dołożyć cebulę, czosnek, liść laurowy, pieprz i sól. Gotować przez około 2,5 h. Na ostatnie 15 minut dołożyć obraną marchewkę, następnie wyjąć i pokroić w kostkę. Mięso wyjąć z garnka, oddzielić mięso od skóry, tłuszczu i kości i rozdrobnić. Bulion przecedzić przez sitko, lub lepiej gazę. Dodać do niego ocet i żelatynę i mieszać do momentu rozpuszczenia żelatyny. Przygotować miseczki, włożyć na spód po kawałku jajka, natkę pietruszki, marchewkę, groszek, kukurydzę i mięso. Całość zalać przygotowanym bulionem i odstawić do wystudzenia. Po wystudzeniu wstawić do lodówki.

Wskazówka: Najlepiej podawać z chrzanem, cytryną i marynowanymi grzybami.

Więcej przepisów na stronie www.kotanyi.com

Opis produktu

Kotányi Żelatyna wołowa 20 g
Żelatyna wołowa jest spożywczym, bezbarwnym i bezzapachowym środkiem żelującym. Doskonale nadaje się do zastosowania tak w przypadku dań wytrawnych jak i deserów.

30 inne produkty w tej samej kategorii: