Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-04-25 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-04-25 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-04-25 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Vegeta z Majerankiem Przyprawa do potraw 80 g
Ilość: 80 g
Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | PODRAVKA d.d. A. Starčevića 32 48000 Koprivnica Chorwacja |
Zalecenia dla alergików | Seler: Zawiera |
Składniki | sól przyprawy 17,9% (majeranek 8%, rozmaryn, czosnek, pieprz czarny, oregano, kolendra, liść laurowy) suszone warzywa 12,1% (cebula, marchew, pomidory, seler, natka pietruszki) cukier wzmacniacz smaku (glutaminian monosodowy) |
O produkcie | Vegeta z Majerankiem pasuje do dań mięsnych z wieprzowiny, jagnięciny oraz do przygotowania pasztetów. Świetnie sprawdza się także w daniach warzywnych. Można przyprawić nią między innymi kapustę, ziemniaki czy fasolę. Polecana jest również do sosów i dipów. |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej. |
Adres zwrotny | Podravka Polska Sp. z o.o. ul. Cypryjska 72 02-761 Warszawa www.vegeta.pl www.podravka.pl |
Przygotowanie i stosowanie | Wystarczy dodać jedną łyżeczkę (3 g) Vegety z Majerankiem do gotowanych lub smażonych potraw (250 ml). |
Adres dystrybutora | Podravka Polska Sp. z o.o. ul. Cypryjska 72 02-761 Warszawa |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Przyprawa do potraw |
Wartości odżywcze | w 100 g: wartość energetyczna : 636 kJ/151 kcal tłuszcz : 0,7 g w tym: kwasy tłuszczowe nasycone : 0,1 g węglowodany : 28 g w tym: cukry : 23 g białko : 4,4 g sól : 54,7 g |
Przepisy | Kurczak pieczony w ziołach 6 porcji, 30 minut przygotowania Składniki: 3 piersi kurczaka, 2 udka 3 łyżki mąki 4 łyżki oleju, 250 ml wina czerwonego 2 cebule, 3 gałązki tymianku 6 g Vegety z majerankiem garść pomidorków koktajlowych 500 g przecieru pomidorowego z bazylią Podravka 1 kostka rosół drobiowy Vegeta Przygotowanie: Kawałki kurczaka obtoczyć w mieszaninie mąki i Vegety z Majerankiem. Mięso smażyć po 3 min z każdej strony, na złoty kolor i odkładać do dużego żaroodpornego naczynia. Na patelni, na której smażył się kurczak wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę, 3 gałązki tymianku, posypać Vegetą z Majerankiem. Zeszklić. Do warzyw dodać wino i gotować całość na małym ogniu około 3 min, dodać przecier pomidorowy z bazylią Podravka oraz 1 kostkę drobiową Vegeta. Wymieszać. Powstałym sosem polać kurczaka, dodać garść pomidorków koktajlowych. Całość piec około 20 min w nagrzanym piekarniku. Smacznego! Więcej przepisów znajdziesz na naszej stronie www.vegeta.pl |
200 g
120 g
16 g
25 g
23 g
22 g
17 g
40 g
20 g
75 g
12 g
75 g
75 g
22 g
22 g
15 g
15 g
20 g
90 g
20 g
204 g
200 g
20 g