MIESZANKI PRZYPRAW

Kamis Przyprawa do gęsi Mieszanka przyprawowa 25 g

Kamis Przyprawa do gęsi Mieszanka przyprawowa 25 g Zobacz większe

Nazwa: Kamis Przyprawa do gęsi Mieszanka przyprawowa 25 g

Ilość: 25 g

Cena 1,99 zł

Cena za kilogram 79,60 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

1,99 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Soja: Może zawierać



Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Składniki sól
papryka słodka - 12%
czosnek granulowany - 12%
kmin rzymski
cebula
kolendra
gorczyca biała
pomidory suszone
majeranek
tymianek - 2%
chili
pieprz czarny
kurkuma
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Adres zwrotny McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na:
www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem
www.kamis.pl
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka przyprawowa.
Wartości odżywcze Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna : 888/213 (kJ/kcal)
Tłuszcz : 6,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany : 19 g
w tym cukry : 17 g
Białko : 10 g
Sól : 36,9 g
Przepisy Gęś pieczona w winogronach

Składniki (dla 4 osób): pierś z gęsi (ok. 1 kg), 300 g białych winogron bez pestek, 1 łyżeczka miodu, 100 ml białego wytrawnego wina, 1 opakowanie Przyprawy do gęsi Kamis.

Przygotowanie:
1. Usuń kość, podziel pierś na dwie części, a skórę natnij ostrym nożem. Piersi natrzyj przyprawą i odstaw w chłodne miejsce na kilka godzin (najlepiej na noc).
2. Piersi ułóż na zimnej, suchej patelni skórą do dołu i podsmaż do zrumienienia. Następnie odwróć na drugą stronę i smaż ok. 1 minutę.
3. Włóż piersi do naczynia żaroodpornego, obłóż winogronami, wlej 1-2 łyżki wytopionego tłuszczu i piecz ok. 1 godzinę w temperaturze 160°C, polewając sosem z pieczenia. Po upieczeniu pozostaw mięso na kilka minut, by odpoczęło.
4. Z pieczonych winogron przygotuj sos: winogrona przełóż do rondelka, zalej winem, dodaj miód i zmiksuj blenderem na gładką masę. Sos gotuj ok. 5 minut, często mieszając, aż zgęstnieje.

Opis produktu

Kamis Przyprawa do gęsi Mieszanka przyprawowa 25 g
Ma świętego Marcina konieczna gęsina! Bo właśnie jesienią gęsi są dorodne i najlepsze. Żeby mięso było idealnie soczyste, gęś moczy się w solance, naciera obficie ulubionymi ziołami i piecze długo - doświadczeni kucharze powiadają, że godzinę na każdy kilogram. Nie podlewa się jej winem, tylko wytopionym tłuszczem, by nie psuć doskonałego naturalnego aromatu.

30 inne produkty w tej samej kategorii: