PRZYPRAWY JEDNORODNE

Nadir Papryka ostra mielona 16 g

Nadir Papryka ostra mielona 16 g Zobacz większe

Nazwa: Nadir Papryka ostra mielona 16 g

Ilość: 16 g

Cena 1,10 zł

Cena za kilogram 68,75 zł

1,10 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
Tel.: +48/32/47 33 833,
www.prymatgroup.pl
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Soja: Może zawierać



Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne.
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Adres zwrotny Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
Tel.: +48/32/47 33 833,
www.prymatgroup.pl
Przygotowanie i stosowanie Zastosowanie: gulasze, mięsa, marynaty, zupy
Nazwa produktu uregulowana prawnie Papryka ostra mielona.
Przepisy Wegetariańska potrawka z fasolą

Składniki:
1 pokrojona w kostkę cebula, 1 pokrojona w kostkę cukinia, 1 pokrojona w kostkę czerwona papryka, 8 pokrojonych w ćwiartki pieczarek, 3 pokrojone w plastry ząbki czosnku, 5 łyżek oleju rzepakowego, 200 g ugotowanej czerwonej fasoli, 8 pokrojonych szuszonych pomidorów, 8 oliwek zielonych, 8 oliwek czarnych, 500 ml pomidorów pelati, 4 kulki sera mozzarella, 2 łyżki posiekanych orzeszków pistacjowych.

Do smaku:
sól morska, zioła prowansalskie, Papryka ostra mielona Nadir.

Do dekoracji:
świeża bazylia

Sposób przygotowania:
W dużym rondlu z grubym dnem, na rozgrzanym oleju rzepakowych, smażymy przygotowane wcześniej cebule, czosnek, cukinię, czerwoną papykę oraz pieczarki. Następnie dodajemy czerwoną fasolę, szuszone pomidory, oliwki, pomidory pelati i gotujemy całość przez około 5 minut, doprawiając do smaku. Tak przygotowaną potrawkę nakładamy do głębokiego talerza, dodajemy kulki mozzarelli, posypujemy orzeszkami pistacjowymi i dekorujemy listkami świeżej bazylii. Potrawkę można serwować jako samodzielne danie. Będzie też świetnie smakowała w połączeniu z ugotowaną kaszą lub ryżem.

Opis produktu

Nadir Papryka ostra mielona 16 g
Warto wiedzieć Papryka ostra ma intensywny zapach oraz smak. Aby wydobyć kolor oraz smak papryki, warto podsmażyć ją uprzednio na gorącym, lecz nie gotujacym się tłuszczu.

30 inne produkty w tej samej kategorii: