Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Środa 2024-04-24 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Środa 2024-04-24 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Środa 2024-04-24 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Nadir Liść laurowy suszony 5 g
Ilość: 5 g
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Prymat sp. z o.o., ul. Chlebowa 14, 44-337 Jastrzębie-Zdrój, Polska Tel.: +48/32/47 33 833, www.prymatgroup.pl |
Zalecenia dla alergików | Seler: Może zawierać Zboża zawierające gluten: Może zawierać Jaja: Może zawierać Mleko: Może zawierać Gorczyca: Może zawierać Orzeszki ziemne: Może zawierać Soja: Może zawierać Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne. |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. |
Adres zwrotny | Prymat sp. z o.o., ul. Chlebowa 14, 44-337 Jastrzębie-Zdrój, Polska Tel.: +48/32/47 33 833, www.prymatgroup.pl |
Przygotowanie i stosowanie | Zastosowanie: zupy, sosy, gulasze, marynaty |
Kraj pochodzenia | Produkt UE |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Liść laurowy suszony. |
Przepisy | Orientalna zupa Składniki: 1 seler naciowy, 1 por, 2 marchewki, 2 l wody, 8 kapeluszy pieczarek, 7 boczniaków, 1 czerwona papryka, 1 pęczek dymki, 3 ząbki czosnku, 1 pierś z kurczaka, 1 pęczek kolendry, 1 garść kiełków, 5 łyżek sezamu białego, olej sezamowy do smażenia (około 4 łyżki), 6-8 łyżek sosu sojowego, 3 małe cebule. Do smaku: Liść laurowy Nadir, imbir mielony, ziele angielskie całe, pieprz kolorowy ziarnisty, sól morska. Sposób przygotowania: Kurczaka kroimy w cienkie plasterki, seler naciowy i por siekamy. Marchew kroimy w plastry za pomocą obieraczki do warzyw. Do garnka z wodą wrzucamy posiekany seler naciowy, por oraz plasterki marchewki, 4 liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości warzyw. Na suchej patelni prażymy sezam do zrumienienia, przekładamy do miseczki. Pieczarki, obrane i pokrojone w plasterki, smażymy na suchej patelni i po zarumienieniu dodajemy do garnka z warzywami. Na tej samej patelni smażymy na 2 łyżkach oleju sezamowego boczniaki pokrojone w paski, paprykę (pozbawioną gniazd nasiennych) pokrojoną w paski i dodajemy do zupy. Na pozostałym oleju smażymy cebulę posiekaną w piórka, czosnek pokrojony w plastry i plasterki kurczaka. Po delikatnym podsmażeniu przekładamy do zupy. Wszystko dokładnie mieszamy, dodajemy imbir, sos sojowy, posiekaną cebulkę dymkę, doprawiamy solą i pieprzem kolorowym. Na sam koniec gotowania dodajemy posiekaną kolendrę (pozostawiamy odrobinę do dekoracji). Zupę podajemy w miseczkach ze świeżo posiekaną kolendrą i dowolnymi kiełkami. |
9 g
8 g
18 g
40 g
50 g
22 g
22 g
35 g
50 g
30 g
20 g
20 g