PRZYPRAWY JEDNORODNE

Prymat Estragon suszony 10 g

Prymat Estragon suszony 10 g Zobacz większe

Nazwa: Prymat Estragon suszony 10 g

Ilość: 10 g

Cena 2,09 zł

Cena za kilogram 209,00 zł

2,09 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
Tel.: +48/32/47 33 833,
www.prymatgroup.pl
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Soja: Może zawierać



Produkt może zawierać: jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne.
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Adres zwrotny Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
Tel.: +48/32/47 33 833,
www.prymatgroup.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie Estragon suszony.
Przepisy Udźce z Kurczaka ze szparagami
4 porcje, 90 min

Składniki:
- 8 udźców z kurczaka,
- 2 pęczki zielonych szparagów,
- 4 łyżki oliwy z oliwek,
- 250 g gęstego jogurtu naturalnego,
- sok z 1/2 cytryny,
- 3 łyżki Przyprawy do kurczaka ziołowej Prymat,
- 1 łyżeczka Natki pietruszki suszonej Prymat,
- 1 łyżeczka Estragonu suszonego Prymat,
- do smaku: Sól morska, Pieprz czarny Prymat.

Sposób przygotowania:
Udźce umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i zamarynować w ziołowej przyprawie do kurczaka połączonej z 2 łyżkami oliwy. Mięso ułożyć na blasze i piec ok. 1 godz. w temp. 180°C. Szparagi umyć, odciąć zdrewniałe końcówki i obrać dolne części łodyg. Ułożyć na rozgrzanej patelni i smażyć partiami do miękkości na pozostałej oliwie. Jogurt wymieszać z natką pietruszki, estragonem i sokiem z cytryny. Doprawić do smaku solą, pieprzem i wymieszać. Kurczaka ułożyć na talerzach z aromatycznymi szparagami i polać sosem jogurtowym. Danie można podawać z gotowanymi ziemniakami.

Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl

Opis produktu

Prymat Estragon suszony 10 g
Warto wiedzieć: Estragon suszony ma korzenno-ziołowy aromat i intensywny smak, jeszcze bardziej wyczuwalny po roztarciu w palcach. Pasuje do: - białych mięs - ryb - baraniny - dziczyzny - twarogów Nietypowe zastosowanie: Estragon jest idealny do doprawienia mięsnego farszu w gruzińskich pierogach chinkali.

30 inne produkty w tej samej kategorii: