PRZYPRAWY JEDNORODNE

Galeo Tymianek 8 g

Galeo Tymianek 8 g Zobacz większe

Nazwa: Galeo Tymianek 8 g

Ilość: 8 g

Cena 0,83 zł

Cena za kilogram 103,75 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

0,83 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać



Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Adres zwrotny McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Tymianek
Przepisy Golonka pieczona w warzywach
Danie dla 2-3 osób
Czas przygotowania: 3,5 godz. + czas marynowania

- 2 golonki wieprzowe przednie
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1/2 pęczka włoszczyzny
- 1 cebula
- sól
- 1,5 łyżki cukru
- olej
- produkty Galeo: 1 łyżka tymianku, 5-7 liści laurowych, 7-10 ziaren ziela angielskiego, pieprz czarny mielony

Do wody (ok. 7 szklanek) dodać sól, cukier, ziele angielskie, liście laurowe, włożyć golonki i moczyć przez dobę. Następnie obsmażyć na patelni i przełożyć do brytfanny. Na tym samym tłuszczu przesmażyć pokrojoną w słupki włoszczyznę i posiekane cebule. Dodać tymianek, koncentrat pomidorowy, przełożyć do brytfanny i podlać wodą (2 szklanki). Doprawić solą i pieprzem. Piec pod przykryciem ok. 2,5-3 godz. w temp. 180°C.

Opis produktu

Galeo Tymianek 8 g
Tymianek pochodzi z rejonu Morza Śródziemnego. Z uwagi na swoje walory kulinarne i ozdobne jest obecnie uprawiany i wykorzystywany na wszystkich kontynentach. Zajmuje ważne miejsce w kuchni francuskiej, jako niezastąpiony składnik wielu dań. Tymianek Galeo ma intensywny, przyjemny aromat i lekko gorzkawy smak. Jest idealnym dodatkiem do wywarów mięsnych, ryb, tłustych mięs, pasztetów, kiełbas i potraw z warzyw strączkowych (zwłaszcza zawiesistych zup). Doskonale komponuje się z pieczoną kaczką, tradycyjnym bigosem i daniami z dziczyzny.

30 inne produkty w tej samej kategorii: