PRZYPRAWY JEDNORODNE

Knorr Gałka muszkatołowa z Indonezji 10 g

Knorr Gałka muszkatołowa z Indonezji 10 g Zobacz większe

Nazwa: Knorr Gałka muszkatołowa z Indonezji 10 g

Ilość: 10 g

Cena 3,75 zł

Cena za kilogram 375,00 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

3,75 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Unilever Polska Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 134
02-305 Warszawa
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać



Może zawierać gluten (zboża), mleko, jaja, seler i gorczycę.
Składniki 100% gałka muszkatołowa z Indonezji
Przechowywanie Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Adres zwrotny Unilever Polska Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 134
02-305 Warszawa
Odwiedź: www.przepisy.pl
Infolinia: 801 109 387
całkowity koszt połączenia: 1 impuls wg taryfy operatora
Nazwa produktu uregulowana prawnie Gałka muszkatołowa z Indonezji
Przepisy Smażone warzywa z woka

Składniki:
- 30 ml oleju roślinnego
- 2 ząbki czosnku
- 100 g kalafiora (pokrojone w kwiaty i blanszowane)
- 100 g groszku zielonego mrożonego
- 100 g grzybów np. shitake
- 200 g Bambusa np. Stado Valcom
- 200 g fasolki szparagowej
- 400 g mini kolby kukurydzy
- ¼ szklanki bulionu z kurczaka
- 4 łyżki sosu ostrygowego
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżka mąki kukurydzianej
- szczypta Gałki muszkatołowej z Indonezji Knorr
- szczypta Pieprzu mielonego Knorr

Sposób przygotowania:
1. Warzywa przekrój na pół.
2. W woku rozgrzej olej, podsmaż posiekany czosnek, dodaj warzywa, bulion, gotuj całość przez 1-2 minuty, dodaj sos ostrygowy i sojowy, cukier, pieprz, Gałkę muszkatołową Knorr i mąkę wymieszaną z 2 łyżkami wody.
3. Doprowadź do wrzenia, gotuj kolejne 2 min. aż sos zgęstnieje.
4. Danie podawaj z ryżem.

Więcej inspiracji znajdziesz na:
www.przepisy.pl

Opis produktu

Knorr Gałka muszkatołowa z Indonezji 10 g
Gałka muszkatołowa pochodzi z Indonezji, gdzie uprawiana jest do dziś, ze względu na doskonałe warunki do wzrostu. Do Europy dotarła w okresie średniowiecza. W kuchni wykorzystywana jest do przyprawiania mięs, bigosu, ciast i deserów.

30 inne produkty w tej samej kategorii: