PRZYPRAWY JEDNORODNE

Kamis Bazylia 10 g

Kamis Bazylia 10 g Zobacz większe

Nazwa: Kamis Bazylia 10 g

Ilość: 10 g

Cena 2,09 zł

Cena za kilogram 209,00 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

2,09 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać



Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
O produkcie Nasza bazylia jest ręcznie zbierana i delikatnie suszona, by pomóc zachować jej naturalny smak i aromat. Od wieków traktowano ją jak świętą roślinę, którą mogli zrywać wyłącznie władcy. Francuzi i Niemcy do dziś nazywają ją królewskim zielem. Choć najczęściej widywałem ją na stołach w krajach basenu Morza Śródziemnego, do książek kucharskich trafiła dzięki Francuzom. Oni umieścili ją też na stałe w mieszance swoich przypraw - ziołach prowansalskich. Ja uwielbiam jej cytrynowo-korzenny smak, a Włosi są przekonani, że to dzięki niej są tak pełni życia.

Czy wiesz, że...
bazylię dodaje się pod koniec gotowania, a świeżej nie sieka nożem, tylko drze palcami lub uciera w ceramicznym moździerzu?
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Adres zwrotny McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na:
www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem
www.kamis.pl
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Bazylia

Opis produktu

Kamis Bazylia 10 g
Nasza bazylia jest ręcznie zbierana i delikatnie suszona, by pomóc zachować jej naturalny smak i aromat. Od wieków traktowano ją jak świętą roślinę, którą mogli zrywać wyłącznie władcy. Francuzi i Niemcy do dziś nazywają ją królewskim zielem. Choć najczęściej widywałem ją na stołach w krajach basenu Morza Śródziemnego, do książek kucharskich trafiła dzięki Francuzom. Oni umieścili ją też na stałe w mieszance swoich przypraw - ziołach prowansalskich. Ja uwielbiam jej cytrynowo-korzenny smak, a Włosi są przekonani, że to dzięki niej są tak pełni życia. Czy wiesz, że... bazylię dodaje się pod koniec gotowania, a świeżej nie sieka nożem, tylko drze palcami lub uciera w ceramicznym moździerzu?

30 inne produkty w tej samej kategorii: