Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-04-25 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-04-25 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-04-25 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Lubella Mąka luksusowa puszysta typ 550 1 kg
Ilość: 1.00 kg
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k. ul. Wrotkowska 1, 20-469 Lublin |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | LABELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k. ul. Wroticowska 1, 20-469 Lublin |
Przygotowanie i stosowanie | Smacznego! |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Mąka pszenna typ 550 - luksusowa. |
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu Wartość energetyczna : 1502 kJ / 354 kcal Tłuszcz : 1,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,4 g Węglowodany : 72 g w tym cukry : 2,9 g Błonnik : 3,7 g Białko : 12 g Sól : 0,03 g |
Przepisy | Nasz przepis Paczki luksusowe Składnik - 4,5 szklanki mąki luksusowej Lubella - 200 g cukru pudru - 150 g masła - 5 żółtek - 2 jajka - 80 g drożdży - ½ litra mleka - 1 opakowanie cukru wanilinowego - szczypta soli - konfitura do nadziewania - olej do smażenia Wykonanie: 100 g mąki zaparzamy wrzącym mlekiem i rozcieramy, tak aby nie było grudek. Następnie schładzamy i dodajemy drożdże rozprowadzane w ciepłym mleku, po czym wsypujemy część mąki i robimy rozczyn. Całość odstawiamy w cieple miejsce do wyrośnięcia. W tym czasie na parze ubijamy 7 żółtek z cukrem, wlewamy je do wyrośniętego rozczyn i dodajemy cukier wanilinowy, sól i resztę mąki. Wszystko dobrze wyrabiamy pod koniec wlewając roztopione masło i pianę ubitą z 2 białek. Następnie znowu wyrabiamy do momentu, aż ciasto zmatowieje i zacznie odstawać od rąk. Ciasto na pączki powinno być bardzo luźne. Po wyrobieniu, ciasto przykryte ściereczką odstawiamy do wyrośnięcia, po czym formujemy pączki, nadziewając je konfiturą. Układamy na desce posypane mąką i ponownie odstawiamy do wyrośnięcia. Smażymy w gorącym oleju, aż będą zrumienione z obu stron. Osączamy z tłuszczu na papierowych ręcznikach i posypujemy cukrem pudrem. Dobra rada Gotowe pączki można również polać lukrem bądź czekoladą. |
1.00 kg
1.00 kg
5.00 kg
1.00 kg
1.00 kg
1.00 kg
1.00 kg
1.00 kg
500 g
5.00 kg
1.00 kg
1.00 kg