Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-03-29 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-01 |
||||||
Wtorek 2024-04-02 |
||||||
Środa 2024-04-03 |
||||||
Czwartek 2024-04-04 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-03-29 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-01 |
||||||
Wtorek 2024-04-02 |
||||||
Środa 2024-04-03 |
||||||
Czwartek 2024-04-04 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-03-29 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Poniedziałek 2024-04-01 |
||||||
Wtorek 2024-04-02 |
||||||
Środa 2024-04-03 |
||||||
Czwartek 2024-04-04 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Lubella Mąka krupczatka puszysta typ 500 1 kg
Ilość: 1.00 kg
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k. ul. Wrotkowska 1, 20-469 Lublin |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k. ul. Wrotkowska 1, 20-469 Lublin |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Mąka pszenna typ 500 - krupczatka. |
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu Wartość energetyczna: 1498 kJ /353 kcal Tłuszcz: 1,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 73 g w tym cukry: 2,3 g Błonnik: 3,2 g Białko: 11 g Sól: 0,03 g |
Przepisy | Nasz przepis Rogaliki z powidłami Składniki: - 3 szklanki mąki krupczatki Lubella - 200 g margaryny - 1 plaska łyżeczka proszku do pieczenia - 50 g drodzy - 2 żółtka - 2 łyżki cukru - 1 opakowanie cukru waniliowego - ¼ szklanki kwaśnej śmietany - szczypta soli - powidła śliwkowe Wykonanie: Drożdże mieszamy z cukrem i śmietaną. Następnie z mąki, proszku do pieczenia, margaryny, rozpuszczonych drożdży, żółtek, cukru wanilinowego i soli zagniatamy ciasto. Przekładamy je do miski oprószonej mąką i odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny. Wałkujemy ciasto na grubość ok. ½ cm kroimy na pasy o szerokości ok. 8 cm, a następnie na trójkąty. Formujemy rogaliki, nadziewając je powidłami. Pieczemy 15-20 min w temp. 200°C. Smacznego! Dobra rada Brzegi foremek, którymi wycinamy kruche ciasteczka, zawsze zanurzaj w mące. Dzięki temu ciasto się do nich nie przylepia. |
1.00 kg
1.00 kg
5.00 kg
1.00 kg
1.00 kg
1.00 kg
500 g
5.00 kg
1.00 kg
1.00 kg
5.00 kg
500 g