PSZENNA

Lubella Mąka uniwersalna puszysta typ 520 1 kg

Nazwa: Lubella Mąka uniwersalna puszysta typ 520 1 kg

Ilość: 1.00 kg

Cena 5,61 zł

Cena za kilogram 5,61 zł

5,61 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp.k.
ul. Wrotkowska 1
20-469 Lublin
Zalecenia dla alergików Pszenica: Zawiera
Składniki mąka pszenna
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp.k.
ul. Wrotkowska 1
20-469 Lublin
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mąka pszenna typ 520 uniwersalna.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna: 1434 kJ / 338 kcal
Tłuszcz: 1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 68 g
w tym cukry: 2,3 g
Błonnik: 2,8 g
Białko: 12 g
Sól: 0,03 g
Przepisy Pierogi ruskie z ziołami prowansalskimi

Składniki:
- 4 szklanki mąki uniwersalnej Lubella
- ½ szklanki gorącej wody
- 1 żółtko
- 1 łyżka roztopionego i ostudzonego masła
- 1 łyżka masła
- 750 g ziemniaków
- 350 g białego sera
- 2 posiekane cebule
- szczypta ziół prowansalskich
- sól i pieprz do smaku

Przygotowanie
1. Z mąki, żółtka, wody, masła oraz soli zagnieć ciasto.
2. Ziemniaki ugotuj, ostudź i zmiel wraz z białym serem. Dodaj podsmażoną na maśle cebulkę, sól, pieprz oraz zioła prowansalskie.
3. Cienko rozwałkuj ciasto i wytnij z niego kółka. Nałóż na nie farsz i sklej pierogi. Wrzuć je na gotującą się wodę. Gotuj, aż wypłyną. Podawaj ze smażoną cebulką. Smacznego!

Ciasto jogurtowe z owocami

Składniki:
- 2 szklanki maki uniwersalne Lubella
- 2 jajka
- 1 szklanka jogurtu naturalnego
- 1 szklanka drobnego cukru
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki oleju
- sok z 1/2 cytryny
- 400 g truskawek (lub innych owoców)
- cukier puder

Przygotowanie
1. Ubij jajka z cukrem i cukrem wanilinowym. Do powstałej masy dodaj jogurt, sok z cytryny, mąkę z proszkiem do pieczenia oraz olej. Wymieszaj mikserem na jednolitą masę.
2. Wylej ciasto do tortownicy, a następnie na wierzchu ułóż owoce. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C piecz przez 50 minut.
3. Wyrośnięte i zarumienione ciasto ostudź i posyp cukrem pudrem. Smacznego!

Opis produktu

Lubella Mąka uniwersalna puszysta typ 520 1 kg

11 inne produkty w tej samej kategorii: