PUDER

Gellwe Naturalnie Pyszne Cukier puder 400 g

Gellwe Naturalnie Pyszne Cukier puder 400 g Zobacz większe

Nazwa: Gellwe Naturalnie Pyszne Cukier puder 400 g

Ilość: 400 g

Cena 4,34 zł

Cena za kilogram 10,85 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

4,34 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów
Zalecenia dla alergików Mleko: Zawiera
Soja: Może zawierać
Pszenica: Może zawierać



Może zawierać: soję, pszenicę i mleko.
Składniki cukier
substancja przeciwzbrylająca: E 551
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po użyciu szczelnie zamknąć.
Adres zwrotny FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów
www.gellwe.pl
Adres dystrybutora FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zaberzów
Nazwa produktu uregulowana prawnie Cukier puder
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna : 1700 kJ / 400 kcal
Tłuszcz : 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0 g
Węglowodany : 100 g
w tym cukry : 100 g
Białko : 0 g
Sól : 0 g
Przepisy Babka piaskowa z kakao wg Magdy Gessler

Przygotuj: 150 g mąki pszennej, 150 g skrobi ziemniaczanej, 250 g masła, 200 g cukru pudru Gellwe, 4 jajka, 2 łyżki kakao Gellwe, szczyptę soli

Sposób przygotowania:
Przed przygotowaniem ciasta:
- włączyć i nastawić piekarnik na 160°C bez termoobiegu,
- przygotować formę do pieczenia (keksówkę o długości 25 cm lub foremkę do babki): wysmarować masłem i obsypać mąką.

1. W misce wymieszać mąkę pszenną ze skrobią ziemniaczaną, oddzielić białka od żółtek, następnie zmiksować masło ze szczyptą soli do uzyskania kremowej konsystencji, nie przerywając stopniowo dodawać cukier, a następnie po jednym żółtku, po każdym dodaniu żółtka masę zmiksować.
2. Mąkę wraz ze skrobią dodać do przygotowanej masy i wymieszać do połączenia się składników. Ubić pianę z białek, a następnie za pomocą łyżki delikatnie wymieszać z przygotowaną masą. Na koniec do 1/3 ciasta dodać 2 łyżki kakao Gellwe i wymieszać.
3. Obie części ciasta przełożyć do przygotowanej wcześniej formy i wstawić do nagrzanego piekarnika, piec w temperaturze 160°C przez 60 min.
4. Po upieczeniu ciasto odstawić do ostygnięcia, przed podaniem posypać cukrem pudrem Gellwe.

Opis produktu

Gellwe Naturalnie Pyszne Cukier puder 400 g

2 inne produkty w tej samej kategorii: