PYZY, PIEROGI

Proste Historie Pierogi z kapustą i grzybami 540 g

Proste Historie Pierogi z kapustą i grzybami 540 g Zobacz większe

Nazwa: Proste Historie Pierogi z kapustą i grzybami 540 g

Ilość: 540 g

Cena 6,66 zł

Cena za kilogram 12,33 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

6,66 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Iglotex SA
ul. Leśna 2,
83-220 Skórcz
Polska
tel. (+48) 58 582 42 59
fax (+48) 58 582 43 81
www.iglotex.pl
Dodatki Nie zawiera: konserwanty
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera



Mogą zawierać mleko, soję i seler.
Składniki ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, błonnik pszenny, sól, kurkuma
nadzienie: kapusta kiszona (30 %) (kapusta biała, sól), kapusta biała (30 %), podgrzybek brunatny (18 %), pieczarki (7 %), cebula, cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), błonnik pszenny, sól, cukier, skrobia, olej rzepakowy, przyprawy, borowik szlachetny suszony (0,4 %)
Zawartość nadzienia: 40 %
Przechowywanie Warunki przechowywania:
- w temperaturze -6°C: 1 tydzień
- w temperaturze -12°C: 1 miesiąc
- w temperaturze poniżej -18°C: do końca daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu.

Chronić przed rozmrożeniem. Wyrób rozmrożony nie kwalifikuje się do powtórnego zamrożenia.
Adres zwrotny Iglotex SA
ul. Leśna 2,
83-220 Skórcz
Polska
tel. (+48) 58 582 42 59
fax (+48) 58 582 43 81
www.iglotex.pl
Przygotowanie i stosowanie Gotowy do spożycia po obróbce cieplnej.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Pierogi z kapustą i grzybami. Produkt głęboko mrożony.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza produktu w 100 g
Wartość odżywcza produktu w porcji 270 g
% RWS* w porcji
Wartość energetyczna: 678 kJ / 162 kcal
1831 kJ / 437 kcal
22 %
Tłuszcz: 2,3 g
6,2 g
9 %
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
1,4 g
7 %
Węglowodany: 29 g
78 g
30 %
w tym cukry: 2,1 g
5,7 g
6 %
Białko: 5,1 g
14 g
28 %
Sól: 0,78 g
2,1 g
35 %
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).:


Opakowanie 540 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.:
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować we wrzątku
Od postaci zamrożonej
1. Zamrożone pierogi wyjmij z opakowania i wrzuć do około 3 litrów wrzącej, osolonej wody. Następnie pierogi delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna.
2. Od chwili kiedy pierogi zaczną wypływać na powierzchnię wody, gotuj je na wolnym ogniu przez około 10-12 minut.
3. Ugotowane pierogi wyjmij z wody i podaj je tak jak lubisz. Możesz polać sosem lub tłuszczem z dodatkiem smażonej cebuli.
Przepisy Pierogi z kapustą i grzybami dają wiele możliwości! Możesz przyrządzić je tak jak zwykle albo zupełnie inaczej.

Pierogi z kapustą i grzybami okraszone domowym smalcem
Roztop słoninę z dodatkiem jabłek, cebuli i majeranku, polej pierogi.

Pierogi z kapustą i grzybami w buraczanym sosie
Ugotuj 3 średnie buraki, zmiksuj z sokiem jabłkowym oraz czosnkiem i polej sosem ugotowane pierogi.

Kolejny pomysł?
W młynku do pieprzu zmiel suszone grzyby, rozmaryn, pieprz i sól i posyp ugotowane pierogi.

Opis produktu

Proste Historie Pierogi z kapustą i grzybami 540 g

23 inne produkty w tej samej kategorii: