Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-22 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-22 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-22 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Proste Historie Vegan Pierogi z warzywami 450 g (16 sztuk)
Ilość: 450 g
Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Iglotex SA ul. Leśna 2, 83-220 Skórcz Polska tel. (+48) 58 582 42 59 fax (+48) 58 582 43 81 www.iglotex.pl |
Zalecenia dla alergików | Seler: Może zawierać Mleko: Może zawierać Soja: Może zawierać Pszenica: Zawiera Produkt może zawierać mleko, soję i seler. |
Składniki | ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól nadzienie: szpinak (15 %), woda, marchew (12 %), buraki czerwone (10 %), cebula (9 %), błonniki roślinne (bambusowy, z łuski babki jajowatej, grochowy), chrzan tarty (5 %) (korzeń chrzanu, woda, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; przeciwutleniacz: kwas askorbinowy; sól), ciecierzyca gotowana (5 %) (woda, ciecierzyca), cebula smażona (4 %) (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), fasola czerwona (4 %), olej rzepakowy, fasola biała (3 %), pasternak (3 %), sól, przyprawy, skrobia ziemniaczana Zawartość nadzienia: 40 % |
O produkcie | Proste, że wegańskie Z czym kojarzy Ci się kuchnia wegańska? Bo nam z radością i otwartością na nowe smaki. Z poszukiwaniem rozwiązań. Z kolorami i odwagą. Z dbałością o zdrowie. Z troską o planetę... Doceniamy to i dlatego chcemy, by kojarzyła się także z ulubionymi daniami dostępnymi teraz w nowej, ciekawej, a jednocześnie równie smakowitej wersji. Odpowiedni dla wegan. |
Przechowywanie | Warunki przechowywania: - w temperaturze -6 °C: 1 tydzień - w temperaturze -12 °C: 1 miesiąc - w temperaturze poniżej -18 °C: do końca daty minimalnej trwałości podanej wyżej na opakowaniu. Chronić przed rozmrożeniem. Wyrób rozmrożony nie kwalifikuje się do powtórnego zamrożenia. |
Adres zwrotny | Iglotex SA ul. Leśna 2, 83-220 Skórcz Polska tel. (+48) 58 582 42 59 fax (+48) 58 582 43 81 www.iglotex.pl |
Przygotowanie i stosowanie | Gotować we wrzątku - Od postaci zamrożonej 1. Zamrożone pierogi wyjmij z opakowania i wrzuć do około 3 litrów wrzącej, osolonej wody. Następnie pierogi delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna. 2. Od chwili kiedy pierogi zaczną wypływać na powierzchnię wody, gotuj je na wolnym ogniu przez około 10-12 minut. 3. Ugotowane pierogi wyjmij z wody i podaj je tak jak lubisz. Możesz wzbogacić ich smak podsmażoną cebulką. |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Pierogi z warzywami. Produkt głęboko mrożony. Gotowy do spożycia po obróbce cieplnej. |
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza produktu w 100 g Wartość odżywcza produktu w porcji 225 g % RWS* w porcji Wartość energetyczna: 741 kJ / 178 kcal 1667 kJ / 401 kcal 20 % Tłuszcz: 3,6 g 8,1 g 12 % w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g 0,7 g 4 % Węglowodany: 28 g 63 g 24 % w tym cukry: 1,7 g 3,8 g 4 % Błonnik: 4,7 g 11 g - Białko: 5,7 g 13 g 26 % Sól: 0,79 g 1,8 g 30 % *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).: Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.: |
Instrukcje dotyczące przyrządzenia | Gotować we wrzątku Od postaci zamrożonej 1. Zamrożone pierogi wyjmij z opakowania i wrzuć do około 3 litrów wrzącej, osolonej wody. Następnie pierogi delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna. 2. Od chwili kiedy pierogi zaczną wypływać na powierzchnię wody, gotuj je na wolnym ogniu przez około 10-12 minut. 3. Ugotowane pierogi wyjmij z wody i podaj je tak jak lubisz. Możesz wzbogacić ich smak podsmażoną cebulką. |
Przepisy | Chrupiące pierogi z warzywami z orzeźwiającym dipem ananasowym 1 op. pierogów z warzywami 400 g świeżego ananasa 1 łyżeczka imbiru 1 pomidor 1 papryczka chilli 1 łyżka syropu klonowego sok z 1 limonki natka pietruszki 2 czerwone cebule 1 łyżeczka sezamu 4 łyżki oleju rzepakowego sól, pieprz kilka listków sałaty lodowej - Ananasa kroimy w kosteczkę. Dodajemy chilli, imbir, sok z limonki i syrop klonowy. Na tarce ścieramy pomidora. Dodajemy go razem z natką, doprawiamy. Odstawiamy na 30 minut do zamrażalnika. - Gotujemy pierogi zgodnie z instrukcją, odławiamy. - Cebulę kroimy w cieniutkie półksiężyce. Wystudzone pierogi łączymy z olejem, sezamem i cebulą. - Smażymy na rumiano przez 5 minut. - Jemy owijając listkiem sałaty i zanurzając w zimnej salsie. |
450 g
450 g
300 g
450 g
500 g
450 g
450 g
450 g
450 g
450 g
450 g
450 g
450 g
450 g
450 g
300 g
300 g
1.00 kg
450 g
450 g
450 g
450 g