PYZY, PIEROGI

Proste Historie Vegan Pierogi z warzywami 450 g (16 sztuk)

Proste Historie Vegan Pierogi z warzywami 450 g (16 sztuk) Zobacz większe

Nazwa: Proste Historie Vegan Pierogi z warzywami 450 g (16 sztuk)

Ilość: 450 g

Cena 12,56 zł

Cena za kilogram 27,91 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

12,56 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Iglotex SA
ul. Leśna 2,
83-220 Skórcz
Polska
tel. (+48) 58 582 42 59
fax (+48) 58 582 43 81
www.iglotex.pl
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera



Produkt może zawierać mleko, soję i seler.
Składniki ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól
nadzienie: szpinak (15 %), woda, marchew (12 %), buraki czerwone (10 %), cebula (9 %), błonniki roślinne (bambusowy, z łuski babki jajowatej, grochowy), chrzan tarty (5 %) (korzeń chrzanu, woda, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; przeciwutleniacz: kwas askorbinowy; sól), ciecierzyca gotowana (5 %) (woda, ciecierzyca), cebula smażona (4 %) (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), fasola czerwona (4 %), olej rzepakowy, fasola biała (3 %), pasternak (3 %), sól, przyprawy, skrobia ziemniaczana
Zawartość nadzienia: 40 %
O produkcie Proste, że wegańskie
Z czym kojarzy Ci się kuchnia wegańska? Bo nam z radością i otwartością na nowe smaki. Z poszukiwaniem rozwiązań. Z kolorami i odwagą. Z dbałością o zdrowie. Z troską o planetę... Doceniamy to i dlatego chcemy, by kojarzyła się także z ulubionymi daniami dostępnymi teraz w nowej, ciekawej, a jednocześnie równie smakowitej wersji.

Odpowiedni dla wegan.
Przechowywanie Warunki przechowywania:
- w temperaturze -6 °C: 1 tydzień
- w temperaturze -12 °C: 1 miesiąc
- w temperaturze poniżej -18 °C: do końca daty minimalnej trwałości podanej wyżej na opakowaniu.
Chronić przed rozmrożeniem. Wyrób rozmrożony nie kwalifikuje się do powtórnego zamrożenia.
Adres zwrotny Iglotex SA
ul. Leśna 2,
83-220 Skórcz
Polska
tel. (+48) 58 582 42 59
fax (+48) 58 582 43 81
www.iglotex.pl
Przygotowanie i stosowanie Gotować we wrzątku - Od postaci zamrożonej

1. Zamrożone pierogi wyjmij z opakowania i wrzuć do około 3 litrów wrzącej, osolonej wody. Następnie pierogi delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna.
2. Od chwili kiedy pierogi zaczną wypływać na powierzchnię wody, gotuj je na wolnym ogniu przez około 10-12 minut.
3. Ugotowane pierogi wyjmij z wody i podaj je tak jak lubisz. Możesz wzbogacić ich smak podsmażoną cebulką.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Pierogi z warzywami. Produkt głęboko mrożony. Gotowy do spożycia po obróbce cieplnej.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza produktu w 100 g
Wartość odżywcza produktu w porcji 225 g
% RWS* w porcji
Wartość energetyczna: 741 kJ / 178 kcal
1667 kJ / 401 kcal
20 %
Tłuszcz: 3,6 g
8,1 g
12 %
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
0,7 g
4 %
Węglowodany: 28 g
63 g
24 %
w tym cukry: 1,7 g
3,8 g
4 %
Błonnik: 4,7 g
11 g
-
Białko: 5,7 g
13 g
26 %
Sól: 0,79 g
1,8 g
30 %
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).:


Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.:
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować we wrzątku
Od postaci zamrożonej
1. Zamrożone pierogi wyjmij z opakowania i wrzuć do około 3 litrów wrzącej, osolonej wody. Następnie pierogi delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna.
2. Od chwili kiedy pierogi zaczną wypływać na powierzchnię wody, gotuj je na wolnym ogniu przez około 10-12 minut.
3. Ugotowane pierogi wyjmij z wody i podaj je tak jak lubisz. Możesz wzbogacić ich smak podsmażoną cebulką.
Przepisy Chrupiące pierogi z warzywami z orzeźwiającym dipem ananasowym

1 op. pierogów z warzywami
400 g świeżego ananasa
1 łyżeczka imbiru
1 pomidor
1 papryczka chilli
1 łyżka syropu klonowego
sok z 1 limonki
natka pietruszki
2 czerwone cebule
1 łyżeczka sezamu
4 łyżki oleju rzepakowego
sól, pieprz
kilka listków sałaty lodowej

- Ananasa kroimy w kosteczkę. Dodajemy chilli, imbir, sok z limonki i syrop klonowy. Na tarce ścieramy pomidora. Dodajemy go razem z natką, doprawiamy. Odstawiamy na 30 minut do zamrażalnika.
- Gotujemy pierogi zgodnie z instrukcją, odławiamy.
- Cebulę kroimy w cieniutkie półksiężyce. Wystudzone pierogi łączymy z olejem, sezamem i cebulą.
- Smażymy na rumiano przez 5 minut.
- Jemy owijając listkiem sałaty i zanurzając w zimnej salsie.

Opis produktu

Proste Historie Vegan Pierogi z warzywami 450 g (16 sztuk)
Proste, że wegańskie Z czym kojarzy Ci się kuchnia wegańska? Bo nam z radością i otwartością na nowe smaki. Z poszukiwaniem rozwiązań. Z kolorami i odwagą. Z dbałością o zdrowie. Z troską o planetę... Doceniamy to i dlatego chcemy, by kojarzyła się także z ulubionymi daniami dostępnymi teraz w nowej, ciekawej, a jednocześnie równie smakowitej wersji. Odpowiedni dla wegan.

23 inne produkty w tej samej kategorii: