PYZY, PIEROGI

Proste Historie Pierogi ruskie 450 g

Proste Historie Pierogi ruskie 450 g Zobacz większe

Nazwa: Proste Historie Pierogi ruskie 450 g

Ilość: 450 g

Cena 8,09 zł

Cena za kilogram 17,98 zł

8,09 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Iglotex SA
ul. Leśna 2,
83-220 Skórcz
Polska
tel. (+48) 58 582 42 59
fax (+48) 58 582 43 81
www.iglotex.pl
Dodatki Nie zawiera: konserwanty
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Mleko: Zawiera
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera



Mogą zawierać soję, seler i gorczycę.
Składniki ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól
nadzienie: woda, ser twarogowy półtłusty (18 %), suszone ziemniaki (14 %), cebula (10 %), cebula smażona (6 %) (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), olej rzepakowy, sól, pieprz czarny
Zawartość nadzienia: 40 %
Przechowywanie Warunki przechowywania:
- w temperaturze -6°C: 1 tydzień
- w temperaturze -12°C: 1 miesiąc
- w temperaturze poniżej -18°C: do końca daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu.

Chronić przed rozmrożeniem. Wyrób rozmrożony nie kwalifikuje się do powtórnego zamrożenia.
Adres zwrotny Iglotex SA
ul. Leśna 2,
83-220 Skórcz
Polska
tel. (+48) 58 582 42 59
fax (+48) 58 582 43 81
www.iglotex.pl
Przygotowanie i stosowanie Gotowy do spożycia po obróbce cieplnej.
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Pierogi z nadzieniem serowo-ziemniaczanym z cebulą. Produkt głęboko mrożony.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza produktu w 100 g
Wartość odżywcza produktu w porcji 225 g
% RWS* w porcji
Wartość energetyczna: 825 kJ / 197 kcal
1856 kJ / 443 kcal
22 %
Tłuszcz: 3,3 g
7,4 g
11 %
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
2,0 g
10 %
Węglowodany: 34 g
77 g
30 %
w tym cukry: 1,1 g
2,5 g
3 %
Białko: 6,3 g
14 g
28 %
Sól: 0,70 g
1,6 g
26 %
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).:


Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.:
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować we wrzątku
Od postaci zamrożonej
1. Zamrożone pierogi wyjmij z opakowania i wrzuć do około 3 litrów wrzącej, osolonej wody.
2. Następnie pierogi delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna. Gotuj na wolnym ogniu 10-12 minut.
3. Ugotowane pierogi wyjmij z wody i podaj je tak jak lubisz. Możesz polać sosem lub tłuszczem z dodatkiem smażonej cebuli.
Przepisy Pierogi ruskie dają wiele możliwości! Możesz przyrządzić je tak jak zwykle albo zupełnie inaczej.

Pierogi ruskie w sosie normandzkim z jabłkami
Zrób sos śmietanowy z jabłkiem i podaj do pierogów.

Pierogi ruskie z prażoną cebulką i boczkiem
Podsmażone pierogi posyp boczkiem, uprażoną cebulą i natką pietruszki.

Kolejny pomysł?
Ugotowane i osuszone pierogi zawiń w cienkie plastry boczku i zrumień na patelni.

Opis produktu

Proste Historie Pierogi ruskie 450 g
Czy wiesz skąd pochodzą tak popularne u nas pierogi ruskie? Nazwa nie pochodzi wcale od Rosji (tam pierogów ruskich nie uświadczysz), a od Rusi Czerwonej, historycznej krainy położonej na obszarze południowo-zachodniej Ukrainy oraz południowo-wschodniej części Polski. Niekiedy mieszkańcy Ukrainy pierogi ruskie nazywają „polskimi", co może wskazywać na to, że są chętnie jadane przez mieszkających na tych terenach Polaków. Zatem pierogi ruskie, to oryginalne danie polsko-ukraińskie!

22 inne produkty w tej samej kategorii: