PYZY, PIEROGI

Proste Historie Pierogi z mięsem 450 g

Proste Historie Pierogi z mięsem 450 g Zobacz większe

Nazwa: Proste Historie Pierogi z mięsem 450 g

Ilość: 450 g

Cena 10,49 zł

Cena za kilogram 23,31 zł

10,49 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Iglotex SA
ul. Leśna 2,
83-220 Skórcz
Polska
tel. (+48) 58 582 42 59
fax (+48) 58 582 43 81
www.iglotex.pl
Dodatki Nie zawiera: konserwanty
Zalecenia dla alergików Seler: Zawiera
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera



Mogą zawierać mleko, soję i gorczycę.
Składniki ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, błonnik pszenny, sól
nadzienie: mięso wieprzowe (51 %), mięso wołowe (19 %), cebula, tłuszcz wieprzowy, cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól),
warzywa (marchew, seler, por, korzeń pietruszki, pasternak), błonnik pszenny, przyprawy, sól
Przechowywanie Warunki przechowywania:
- w temperaturze -6°C: 1 tydzień
- w temperaturze -12°C: 1 miesiąc
- w temperaturze poniżej -18°C: do końca daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu.

Chronić przed rozmrożeniem. Wyrób rozmrożony nie kwalifikuje się do powtórnego zamrożenia.
Adres zwrotny Iglotex SA
ul. Leśna 2,
83-220 Skórcz
Polska
tel. (+48) 58 582 42 59
fax (+48) 58 582 43 81
www.iglotex.pl
Przygotowanie i stosowanie Gotowy do spożycia po obróbce cieplnej.
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Pierogi z mięsem. Produkt głęboko mrożony.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza produktu w 100 g
Wartość odżywcza produktu w porcji 225 g
% RWS* w porcji
Wartość energetyczna: 1100 kJ / 263 kcal
2475 kJ / 592 kcal
30 %
Tłuszcz: 14 g
32 g
46 %
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,1 g
7,0 g
35 %
Węglowodany: 25 g
56 g
22 %
w tym cukry: 1,3 g
2,9 g
3 %
Białko: 8,9 g
20 g
40 %
Sól: 0,62 g
1,4 g
23 %
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).:


Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.:
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować we wrzątku
Od postaci zamrożonej
1. Zamrożone pierogi wyjmij z opakowania i wrzuć do około 3 litrów wrzącej, osolonej wody.
2. Następnie pierogi delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna. Gotuj na wolnym ogniu 10-12 minut.
3. Ugotowane pierogi wyjmij z wody i podaj je tak jak lubisz. Możesz polać sosem lub tłuszczem z dodatkiem smażonej cebuli.
Przepisy Pierogi z mięsem dają wiele możliwości! Możesz przyrządzić je tak jak zwykle albo zupełnie inaczej.

Zupa zimowa z grzybami, śliwką i pierogami
Przygotuj zupę z suszonych grzybów, dodaj garść pokrojonych w paski suszonych, wędzonych śliwek i podaj ją z pierogami.

Pierogi z mięsem zapiekane po włosku
Przygotuj pomidorowy sos z białym winem, czosnkiem i oregano i zapiecz w nim pierogi.

Kolejny pomysł?
Posiekaj drobno 2 średnie cebule, obtocz w nich ugotowane pierogi i zrumień razem na tłuszczu.

Opis produktu

Proste Historie Pierogi z mięsem 450 g
Wyraziste, dobrze doprawione mięso i cieniutkie, aksamitne ciasto są kwintesencją idealnych pierogów. Polskie mięso wieprzowo-wołowe, włoszczyznę i aromatyczne przyprawy znajdziesz w wyśmienitych pierogach z mięsem. Te sycące, łatwe w przygotowaniu pierogi zaspokoją nawet największy apetyt.

24 inne produkty w tej samej kategorii: