PYZY, PIEROGI

Proste Historie Kluski śląskie z mięsem 450 g

Proste Historie Kluski śląskie z mięsem 450 g Zobacz większe

Nazwa: Proste Historie Kluski śląskie z mięsem 450 g

Ilość: 450 g

Cena 10,47 zł

Cena za kilogram 23,27 zł

10,47 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Iglotex SA
ul. Leśna 2,
83-220 Skórcz
Polska
tel. (+48) 58 582 42 59
fax (+48) 58 582 43 81
www.iglotex.pl
Zalecenia dla alergików Seler: Zawiera
Mleko: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera



Mogą zawierać soję i mleko.
Składniki ciasto: ziemniaki (38 %), skrobia ziemniaczana, woda, suszone ziemniaki (6 %), mąka pszenna, sól, kurkuma
nadzienie: mięso wieprzowe (34 %), mięso wołowe (11%), cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), woda, warzywa (marchew, seler, por, korzeń pietruszki, pasternak), tłuszcz wieprzowy, cebula, błonnik pszenny, sól, czosnek, majeranek, pieprz czarny, papryka, koper, kurkuma
Zawartość nadzienia: 19 %
Przechowywanie Warunki przechowywania:
- w temperaturze -6°C: 1 tydzień
- w temperaturze -12°C: 1 miesiąc
- w temperaturze poniżej -18°C: do końca daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu.

Chronić przed rozmrożeniem. Wyrób rozmrożony nie kwalifikuje się do ponownego zamrożenia.
Adres zwrotny Iglotex SA
ul. Leśna 2,
83-220 Skórcz
Polska
tel. (+48) 58 582 42 59
fax (+48) 58 582 43 81
www.iglotex.pl
Przygotowanie i stosowanie Gotowy do spożycia po obróbce cieplnej.
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Kluski śląskie ziemniaczane z mięsem wieprzowym i wołowym. Produkt głęboko mrożony.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza produktu w 100 g
Wartość odżywcza produktu w porcji 225 g
% RWS* w porcji
Wartość energetyczna: 776 kJ / 186 kcal
1746 kJ / 419 kcal
21 %
Tłuszcz: 6,3 g
14 g
20 %
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g
4,1 g
20 %
Węglowodany: 28 g
63 g
24 %
w tym cukry: 0,6 g
1,4 g
2 %
Białko: 2,9 g
6,5 g
13 %
Sól: 0,89 g
2 g
33 %
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).:


Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.:
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować we wrzątku
Od postaci zamrożonej
1. Zamrożone kluski wyjmij z opakowania i wrzuć do około 3 litrów wrzącej, osolonej wody. Następnie kluski delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna.
2. Od chwili kiedy kluski zaczną wypływać na powierzchnię wody, gotuj je na wolnym ogniu przez około 4-5 minut.
3. Ugotowane kluski wyjmij z wody i podaj je tak jak lubisz. Możesz polać sosem lub tłuszczem z dodatkiem smażonej cebuli lub innych warzyw.
Przepisy Kluski śląskie z mięsem dają wiele możliwości! Możesz przyrządzić je tak jak zwykle albo zupełnie inaczej.

Kluski śląskie z mięsem w sosie pieczarkowym
Ugotowane kluski polej sosem z podsmażonych pieczarek, pora, białego wina, bulionu i estragonu.

Kluski śląskie z mięsem i paprykowym dipem
Kluski podaj z sosem ze zmiksowanej marynowanej papryki, chleba, oliwy i czosnku.

Kolejny pomysł?
Posiekaj 2 pęczki natki pietruszki, wymieszaj z ciepłą wodą, dodaj 5 łyżek octu, 4 ząbki czosnku i szczyptę soli. Serwuj na zimno z ugotowanymi kluskami.

Opis produktu

Proste Historie Kluski śląskie z mięsem 450 g
Kluski śląskie z mięsem to połączenie miękkiego, rozpływającego się w ustach ciasta z dobrze przyprawionym mięsem. Idealny przepis na pożywny, rodzinny obiad. Wystarczy dodać kruchą sałatę i pyszny posiłek gotowy!

22 inne produkty w tej samej kategorii: