PYZY, PIEROGI

Proste Historie Uszka z kapustą i grzybami 300 g

Proste Historie Uszka z kapustą i grzybami 300 g Zobacz większe

Nazwa: Proste Historie Uszka z kapustą i grzybami 300 g

Ilość: 300 g

Cena 7,90 zł

Cena za kilogram 26,33 zł

7,90 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Iglotex SA
ul. Leśna 2,
83-220 Skórcz
Polska
tel. (+48) 58 582 42 59
fax (+48) 58 582 43 81
www.iglotex.pl
Dodatki Nie zawiera: konserwanty
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera



Mogą zawierać mleko, soję i seler.
Składniki ciasto: mąka pszenna, woda, semolina (11%) (z pszenicy Amber Durum), sól, olej rzepakowy, kurkuma
nadzienie: kapusta kiszona (66%) (kapusta biała, sól), pieczarki (10%), błonnik pszenny, suszone ziemniaki, podgrzybek brunatny (4%), cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), sól, borowik szlachetny suszony (1%), pieprz czarny
Zawartość nadzienia: 26%
Przechowywanie Warunki przechowywania:
- w temperaturze -6°C: 1 tydzień
- w temperaturze -12°C: 1 miesiąc
- w temperaturze poniżej -18°C: do końca daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu.

Chronić przed rozmrożeniem. Wyrób rozmrożony nie kwalifikuje się do powtórnego zamrożenia.
Adres zwrotny Iglotex SA
ul. Leśna 2,
83-220 Skórcz
Polska
tel. (+48) 58 582 42 59
fax (+48) 58 582 43 81
www.iglotex.pl
Przygotowanie i stosowanie Gotowy do spożycia po obróbce cieplnej.
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Uszka z kapustą kiszoną i grzybami. Produkt głęboko mrożony.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza produktu w 100 g
% RWS* w porcji
Wartość energetyczna : 875 kJ / 210 kcal
11%
Tłuszcz : 1,4 g
2%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,4 g
2%
Węglowodany : 39 g
15%
w tym cukry : 2,0 g
2%
Białko : 6,9 g
14%
Sól : 1,0 g
17%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). :

Opakowanie 300 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu. :
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować we wrzątku
Od postaci zamrożonej
1. Zamrożone uszka wyjmij z opakowania i wrzuć do około 2 litrów wrzącej, osolonej wody. Następnie uszka delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna.
2. Od chwili kiedy uszka zaczną wypływać na powierzchnię wody, gotuj je na wolnym ogniu przez około 6-8 minut.
3. Gotowe uszka możesz podać z barszczem lub jako samodzielne danie. Mogą też służyć jako baza do sałatek.
Przepisy Uszka z kapustą i grzybami dają wiele możliwości! Możesz przyrządzić je tak jak zwykle albo zupełnie inaczej.

Szybka zupa grzybowa z uszkami
Ugotuj zupę ze świeżych grzybów z dodatkiem dymki i serwuj z uszkami.

Uszka w sosie myśliwskim z suszoną śliwką
Z pieczarek, białego wina, miodu i suszonej śliwki przygotuj wyjątkowy sos do uszek.

Kolejny pomysł?
Zrób klasyczny kapuśniak na boczku, a zamiast ziemniaków dodaj uszka.

Opis produktu

Proste Historie Uszka z kapustą i grzybami 300 g
Rozpływające się w ustach uszka z kapustą i grzybami to idealny dodatek na przykład do czerwonego barszczu. Idealne dla osób ceniących tradycyjne smaki. Połączenie charakterystycznej polskiej kapusty kiszonej i szlachetnych borowików, z dodatkiem aromatycznych przypraw i cebulki, to klasyka w najlepszym wydaniu!

22 inne produkty w tej samej kategorii: