PYZY, PIEROGI

Proste Historie Uszka z grzybami 300 g

Proste Historie Uszka z grzybami 300 g Zobacz większe

Nazwa: Proste Historie Uszka z grzybami 300 g

Ilość: 300 g

Cena 7,99 zł

Cena za kilogram 26,63 zł

7,99 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Iglotex SA
ul. Leśna 2,
83-220 Skórcz
Polska
tel. (+48) 58 582 42 59
fax (+48) 58 582 43 81
www.iglotex.pl
Dodatki Nie zawiera: konserwanty
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Jaja: Zawiera
Mleko: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera



Mogą zawierać mleko, soję i seler.
Składniki ciasto: mąka pszenna, woda, semolina (11%) (z pszenicy Amber Durum), sól, olej rzepakowy, kurkuma
nadzienie: pieczarki (78%), bułka tarta (mąka pszenna, drożdże, sól), błonnik pszenny, sól, tłuszcz wieprzowy, borowik szlachetny suszony (0,3%), pieprz czarny
Zawartość nadzienia: 26%
Przechowywanie Warunki przechowywania:
- w temperaturze -6°C: 1 tydzień
- w temperaturze -12°C: 1 miesiąc
- w temperaturze poniżej -18°C: do końca daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu.

Chronić przed rozmrożeniem. Wyrób rozmrożony nie kwalifikuje się do powtórnego zamrożenia.
Adres zwrotny Iglotex SA
ul. Leśna 2,
83-220 Skórcz
Polska
tel. (+48) 58 582 42 59
fax (+48) 58 582 43 81
www.iglotex.pl
Przygotowanie i stosowanie Gotowy do spożycia po obróbce cieplnej.
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Uszka z grzybami. Produkt głęboko mrożony.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza produktu w 100 g (porcja)
% RWS* w porcji
Wartość energetyczna : 848 kJ / 203 kcal
10%
Tłuszcz : 1,3 g
2%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,4 g
2%
Węglowodany : 38 g
15%
w tym cukry : 1,3 g
1%
Białko : 7,2 g
14%
Sól : 1,0 g
17%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). :

Opakowanie 300 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.:
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować we wrzątku
Od postaci zamrożonej
1. Zamrożone uszka wyjmij z opakowania i wrzuć do około 2 litrów wrzącej, osolonej wody. Następnie uszka delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna.
2. Od chwili kiedy uszka zaczną wypływać na powierzchnię wody, gotuj je na wolnym ogniu przez około 6-8 minut.
3. Gotowe uszka możesz podać z barszczem lub jako samodzielne danie. Mogą też służyć jako baza do sałatek.
Przepisy Uszka z grzybami dają wiele możliwości! Możesz przyrządzić je tak jak zwykle albo zupełnie inaczej.

Uszka z grzybami po kantońsku
Podaj gorące uszka w sosie sojowo-imbirowym i posyp chrupiącymi warzywami.

Uszka z grzybami z duszonymi brokułami i boczkiem
Na patelni podduś brokuły z dodatkiem boczku i podaj ugotowane uszka.

Kolejny pomysł?
Przygotuj ulubiony gulasz wołowy, a pod koniec gotowania dodaj do niego przyrządzone uszka.

Opis produktu

Proste Historie Uszka z grzybami 300 g
Uszka z grzybami to wspaniały dodatek do klarownych zup na bulionie, na przykład czerwonego barszczu lub kremowej grzybowej. Miękkie, delikatne ciasto, a w nim… leśne aromaty polskich borowików i pieczarek. Prosto, tradycyjnie i przede wszystkim pysznie!

22 inne produkty w tej samej kategorii: