PYZY, PIEROGI

Proste Historie Pierogi ze szpinakiem i brokułami 450 g (16 sztuk)

Proste Historie Pierogi ze szpinakiem i brokułami 450 g (16 sztuk) Zobacz większe

Nazwa: Proste Historie Pierogi ze szpinakiem i brokułami 450 g (16 sztuk)

Ilość: 450 g

Cena 11,12 zł

Cena za kilogram 24,71 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

11,12 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Iglotex SA
ul. Leśna 2,
83-220 Skórcz
Polska
tel. (+48) 58 582 42 59
fax (+48) 58 582 43 81
www.iglotex.pl
Dodatki Nie zawiera: konserwanty
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Mleko: Zawiera
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera



Mogą zawierać soję i seler.
Składniki ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, błonnik pszenny, sól, kurkuma
nadzienie: szpinak (46%), brokuły (30%), ser mozzarella (10%), skrobia, mąka pszenna, czosnek, sól
Zawartość nadzienia: 42%
Przechowywanie Warunki przechowywania:
- w temperaturze -6°C: 1 tydzień
- w temperaturze -12°C: 1 miesiąc
- w temperaturze poniżej -18°C: do końca daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu.

Chronić przed rozmrożeniem. Wyrób rozmrożony nie kwalifikuje się do powtórnego zamrożenia.
Adres zwrotny Iglotex SA
ul. Leśna 2,
83-220 Skórcz
Polska
tel. (+48) 58 582 42 59
fax (+48) 58 582 43 81
www.iglotex.pl
Przygotowanie i stosowanie Gotowy do spożycia po obróbce cieplnej.
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Pierogi ze szpinakiem i brokułami. Produkt głęboko mrożony.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza produktu w 100 g
Wartość odżywcza produktu w porcji 225 g
% RWS* w porcji
Wartość energetyczna: 696 kJ / 167 kcal
1566 kJ / 376 kcal
19%
Tłuszcz: 2,4 g
5,4 g
8%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
1,8 g
9%
Węglowodany: 28 g
63 g
24%
w tym cukry: 1,2 g
2,7 g
3%
Białko: 6,3 g
14 g
28%
Sól: 0,65 g
1,5 g
25%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).:


Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.:
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować we wrzątku
Od postaci zamrożonej
1. Zamrożone pierogi wyjmij z opakowania i wrzuć do około 3 litrów wrzącej, osolonej wody. Następnie pierogi delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna.
2. Od chwili kiedy pierogi zaczną wypływać na powierzchnię wody, gotuj je na wolnym ogniu przez około 10-12 minut.
3. Ugotowane pierogi wyjmij z wody i podaj je tak jak lubisz. Możesz polać sosem śmietanowo-serowym.
Przepisy Pierogi ze szpinakiem i brokułami dają wiele możliwości. Możesz przyrządzić je tak jak zwykle albo zupełnie inaczej.

Pierogi ze szpinakiem i brokułami w sosie serowym.
Ze śmietany, czosnku, żurawiny i sera pleśniowego przygotuj sos do pierogów.

Pierogi ze szpinakiem i brokułami z sosem czosnkowym
Usmażone pierogi podaj z miseczką hiszpańskiego sosu czosnkowego.

Kolejny pomysł?
Ugotowane pierogi polej masłem czosnkowym i udekoruj uprażonymi płatkami migdałowymi oraz skórką cytrynową.

Opis produktu

Proste Historie Pierogi ze szpinakiem i brokułami 450 g (16 sztuk)
Oryginalny sposób na podanie zdrowego szpinaku i brokułów? To z pewnością delikatne i miękkie pierożki, które można przygotować w kilka minut. Ich zaskakujące warzywne nadzienie z dodatkiem aksamitnej mozzarelli oraz aromatycznego czosnku, przypadnie do gustu miłośnikom kreatywnego i zdrowego menu.

25 inne produkty w tej samej kategorii: