PYZY, PIEROGI

Proste Historie Pierogi z grzybami 450 g (16 sztuk)

Proste Historie Pierogi z grzybami 450 g (16 sztuk) Zobacz większe

Nazwa: Proste Historie Pierogi z grzybami 450 g (16 sztuk)

Ilość: 450 g

Cena 12,41 zł

Cena za kilogram 27,58 zł

12,41 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Iglotex SA
ul. Leśna 2,
83-220 Skórcz
Polska
tel. (+48) 58 582 42 59
fax (+48) 58 582 43 81
www.iglotex.pl
Dodatki Nie zawiera: konserwanty
Zalecenia dla alergików Seler: Zawiera
Mleko: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera



Mogą zawierać mleko i soję.
Składniki ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, błonnik pszenny, sól, kurkuma
nadzienie: pieczarki (52 %), włoszczyzna (pietruszka, seler, por, marchew), podgrzybek brunatny (10 %), bułka tarta (mąka pszenna, drożdże, sól), cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), sól, mąka ryżowa, przyprawy
Zawartość nadzienia: 38 %
Przechowywanie Warunki przechowywania:
- w temperaturze -6°C: 1 tydzień
- w temperaturze -12°C: 1 miesiąc
- w temperaturze poniżej -18°C: do końca daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu.

Chronić przed rozmrożeniem. Wyrób rozmrożony nie kwalifikuje się do powtórnego zamrożenia.
Adres zwrotny Iglotex SA
ul. Leśna 2,
83-220 Skórcz
Polska
tel. (+48) 58 582 42 59
fax (+48) 58 582 43 81
www.iglotex.pl
Przygotowanie i stosowanie Gotowy do spożycia po obróbce cieplnej.
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Pierogi z pieczarkami i podgrzybkami. Produkt głęboko mrożony.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza produktu w 100 g
Wartość odżywcza produktu w porcji 225 g
% RWS* w porcji
Wartość energetyczna : 683 kJ / 164 kcal
1537 kJ / 554 kcal
28 %
Tłuszcz : 2,1 g
4,7 g
7 %
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,4 g
0,9 g
5 %
Węglowodany : 29 g
65 g
25 %
w tym cukry : 1,4 g
3,2 g
4 %
Białko : 5,5 g
12 g
24 %
Sól : 0,65 g
1,5 g
25 %
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). :


Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.:
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować we wrzątku
Od postaci zamrożonej
1. Zamrożone pierogi wyjmij z opakowania i wrzuć do około 3 litrów wrzącej, osolonej wody. Następnie pierogi delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna.
2. Od chwili kiedy pierogi zaczną wypływać na powierzchnię wody, gotuj je na wolnym ogniu przez około 10-12 minut.
3. Ugotowane pierogi wyjmij z wody i podaj je tak jak lubisz. Możesz polać sosem lub tłuszczem z dodatkiem smażonej cebuli.
Przepisy Pierogi z grzybami dają wiele możliwości! Możesz przyrządzić je tak jak zwykle albo zupełnie inaczej.

Pierogi z grzybami z sosem sojowym
Gorące pierogi maczaj w sosie sojowym wymieszanym z octem ryżowym, czosnkiem i sezamem.

Pierogi z grzybami, czosnkiem i szczypiorkiem
Zrumień świeże grzyby z cebulką, czosnkiem i szczypiorem i nałóż na ugotowane pierogi.

Kolejny pomysł?
Ugotowane pierogi polej 100 ml podgrzanej śmietany 36% z dodatkiem łyżki siekanego kopru, pieprzu i soli.

Opis produktu

Proste Historie Pierogi z grzybami 450 g (16 sztuk)
Pyszne pierogi z grzybami to klasyczne polskie danie, które gości na stołach głównie podczas świąt. Dzięki PROSTYM HISTORIOM, można zapomnieć o żmudnym lepieniu pierogów i cieszyć się wyjątkowym smakiem pieczarkowo-podgrzybkowego nadzienia. Z dodatkiem smażonej cebulki, marchewki i pietruszki, pierogi z grzybami zachwycają niepowtarzalnym smakiem i aromatem skarbów lasu.

24 inne produkty w tej samej kategorii: