PYZY, PIEROGI

Proste Historie Kartacze z mięsem 500 g

Obniżka! Proste Historie Kartacze z mięsem 500 g Zobacz większe

Nazwa: Proste Historie Kartacze z mięsem 500 g

Ilość: 500 g

NASZA CENA! 7,69 zł
do 2024-03-19

Cena za kilogram 15,38 zł

7,69 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Iglotex SA
ul. Leśna 2,
83-220 Skórcz
Polska
tel. (+48) 58 582 42 59
fax (+48) 58 582 43 81
www.iglotex.pl
Zalecenia dla alergików Seler: Zawiera
Mleko: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera



Mogą zawierać soję i mleko.
Składniki ciasto: ziemniaki (50 %), skrobia ziemniaczana, woda, suszone ziemniaki (11 %), mąka pszenna, sól
nadzienie: mięso wieprzowe (34 %), mięso wołowe (11 %), cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), woda, warzywa (marchew, seler, por, korzeń pietruszki, pasternak), tłuszcz wieprzowy, cebula, błonnik pszenny, sól, czosnek, majeranek, pieprz czarny, papryka, koper, kurkuma
Zawartość nadzienia: 20 %
Przechowywanie Warunki przechowywania:
- w temperaturze -6°C: 1 tydzień
- w temperaturze -12°C: 1 miesiąc
- w temperaturze poniżej -18°C: do końca daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu.

Chronić przed rozmrożeniem. Wyrób rozmrożony nie kwalifikuje się do powtórnego zamrożenia.
Adres zwrotny Iglotex SA
ul. Leśna 2,
83-220 Skórcz
Polska
tel. (+48) 58 582 42 59
fax (+48) 58 582 43 81
www.iglotex.pl
Przygotowanie i stosowanie Gotowy do spożycia po obróbce cieplnej.
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Kartacze ziemniaczane z mięsem wieprzowym i wołowym. Produkt głęboko mrożony.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza produktu w 100 g
Wartość odżywcza produktu w porcji 250 g
% RWS* w porcji
Wartość energetyczna: 765 kJ / 183 kcal
1913 kJ / 458 kcal
23 %
Tłuszcz: 6,8 g
17 g
24 %
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9 g
4,8 g
24 %
Węglowodany: 26 g
65 g
25 %
w tym cukry: 0,6 g
1,5 g
2 %
Białko: 3,2 g
8,0 g
16 %
Sól: 0,8 g
2,0 g
33 %
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).:


Opakowanie 500 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.:
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować we wrzątku
Od postaci zamrożonej
1. Zamrożone kartacze wyjmij z opakowania i wrzuć do około 3 litrów wrzącej, osolonej wody. Następnie kartacze delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna.
2. Od chwili kiedy kartacze zaczną wypływać na powierzchnię wody, gotuj je przez około 8 minut.
3. Ugotowane kartacze wyjmij z wody i podaj je tak jak lubisz. Możesz polać sosem lub tłuszczem z dodatkiem smażonej cebuli lub innych warzyw.
Przepisy Kartacze z mięsem dają wiele możliwości! Możesz przyrządzić je tak jak zwykle albo zupełnie inaczej.

Kartacze z chrupiącą cebulą
Krążki cebuli zanurz w piwnym cieście i usmaż na złoto, serwuj z kartaczami.

Kartacze z boczniakami i szpinakiem
Pokrój ugotowane kartacze na plastry, obsmaż je z upieczonymi boczniakami i wymieszaj z listkami szpinaku.

Kolejny pomysł?
Zrób klasyczny sos chrzanowy na zasmażce ze śmietaną i startym jabłkiem i zanurz w nim ugotowane kartacze.

Opis produktu

Proste Historie Kartacze z mięsem 500 g
Miękkie, sprężyste ciasto, polskie mięso i ziemniaki.

24 inne produkty w tej samej kategorii: