PYZY, PIEROGI

Proste Historie Kluski śląskie z dziurką 450 g

Obniżka! Proste Historie Kluski śląskie z dziurką 450 g Zobacz większe

Nazwa: Proste Historie Kluski śląskie z dziurką 450 g

Ilość: 450 g

NASZA CENA! 6,69 zł
do 2024-03-19

Cena za kilogram 14,87 zł

6,69 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Iglotex SA
ul. Leśna 2,
83-220 Skórcz
Polska
tel. (+48) 58 582 42 59
fax (+48) 58 582 43 81
www.iglotex.pl
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera



Mogą zawierać soję, seler i mleko.
Składniki woda
ziemniaki (26 %)
skrobia ziemniaczana
suszone ziemniaki (14 %)
mąka pszenna
sól
kurkuma
Przechowywanie Warunki przechowywania:
- w temperaturze -6°C: 1 tydzień
- w temperaturze -12°C: 1 miesiąc
- w temperaturze poniżej -18°C: do końca daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu.

Chronić przed rozmrożeniem. Wyrób rozmrożony nie kwalifikuje się do powtórnego zamrożenia.
Adres zwrotny Iglotex SA
ul. Leśna 2,
83-220 Skórcz
Polska
tel. (+48) 58 582 42 59
fax (+48) 58 582 43 81
www.iglotex.pl
Przygotowanie i stosowanie Gotowy do spożycia po obróbce cieplnej.
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Kluski śląskie ziemniaczane. Produkt głęboko mrożony.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza produktu w 100 g
Wartość odżywcza produktu w porcji 225 g
% RWS* w porcji
Wartość energetyczna: 615 kJ
1384 kJ
17 %
Wartość energetyczna: 147 kcal
331 kcal
17 %
Tłuszcz: 0,2 g
0,5 g
1 %
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
0,2 g
1 %
Węglowodany: 33 g
74 g
28 %
w tym cukry: 0,4 g
0,9 g
1 %
Białko: 1,8 g
4,1 g
8 %
Sól: 0,71 g
1,6 g
27 %
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).:


Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.:
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować we wrzątku
Od postaci zamrożonej
1. Zamrożone kluski wyjmij z opakowania i wrzuć do około 3 litrów wrzącej, osolonej wody. Następnie kluski delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna.
2. Od chwili kiedy kluski zaczną wypływać na powierzchnię wody, gotuj je na wolnym ogniu przez około 3 minuty.
3. Ugotowane kluski wyjmij z wody i podaj je tak jak lubisz. Możesz polać sosem lub tłuszczem z dodatkiem smażonej cebuli lub innych warzyw.
Przepisy Kluski śląskie dają wiele możliwości! Możesz przyrządzić je tak jak zwykle albo zupełnie inaczej.

Kluski śląskie z wątróbką i wiśniami
Na świeżo ugotowane kluski śląskie wyłóż usmażone drobiowe wątróbki w occie balsamicznym z wiśniami.

Kluski śląskie w słodkim sosie grzybowym
Usmażone podgrzybki, cebulę i boczek połącz z karmelem i wołowym bulionem. Serwuj z ugotowanymi kluskami.

Kolejny pomysł?
Podsmaż ugotowane kluski na złoto, posyp białym serem i okraś gorącymi skwarkami.

Opis produktu

Proste Historie Kluski śląskie z dziurką 450 g
Klasyka polskiej kuchni w kilka chwil może pojawić się na twoim stole. Kluski śląskie z dziurką pysznie smakują z sosem grzybowym i ciemnym mięsem, na przykład wieprzowiną lub dziczyzną. Miękkie, aksamitne, gotowe w mgnieniu oka – każdy się na nie skusi!

24 inne produkty w tej samej kategorii: