RAZOWA

Melvit Mąka pszenna razowa do wypieku domowego chleba 1 kg

Nazwa: Melvit Mąka pszenna razowa do wypieku domowego chleba 1 kg

Ilość: 1.00 kg

Cena 5,99 zł

Cena za kilogram 5,99 zł

5,99 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta MELVIT S.A.
ul. Grójecka 194/91
02-390 Warszawa

Zakład produkcyjny:
ul. Nowowiejska 35
Kruki
07-415 Olszewo - Borki
Zalecenia dla alergików Pszenica: Zawiera
Składniki mąka pszenna razowa
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny MELVIT S.A.
ul. Grójecka 194/91
02-390 Warszawa
tel. /+48 29/ 760 98 51
fax /+48 29/ 760 98 41
handel@melvit.com.pl
www.melvit.com.pl
Przygotowanie i stosowanie Przygotujesz w Thermomixie

Chleb żytni razowy
Sposób przygotowania:
Składniki: 450 g wody, 450 g mąki pszennej razowej, 220 g mąki żytniej, 40 g drożdży, 2 łyżeczki soli, 1 łyżka soli, 1 łyżeczka cukru.
Do Thermomixa wlać 450 g wody, dodać 40 g świeżych drożdży i łyżeczkę cukru, podgrzać czas 2 min/37°C/obroty 2. Dodać 450 g mąki pszennej razowej, 220 g mąki żytniej, 2 łyżeczki soli, łyżkę oleju, wyrobić czas 2 min. Ciasto przełożyć do innego naczynia, pozostawić do wyrośnięcia na około 40 min, następnie przełożyć do natłuszczonej formy do pieczenia (około 37 x 12 x 7 cm). Piec we wcześniej rozgrzanym piekarniku w temp. 200°C przez 50-60 minut. Po wyjęciu z piekarnika pozostawić chleb w formie na około 10 min., następnie wyjąć i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mąka pszenna razowa
Wartości odżywcze Wartość odżywcza suchego produktu w 100 g
Wartość energetyczna: 1404 kJ/ 332 kcal
Tłuszcz: 2,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany : 63 g
w tym cukry: 0,5 g
Błonnik : 7,6 g
Białko : 11 g
Sól : <0,01 g
Przepisy Przygotujesz w Thermomixie

Chleb żytni razowy

Składniki: 450 ml wody, 450 g mąki pszennej razowej Melvit, 220 g mąki żytniej Melvit, 40 g drożdży, 2 łyżeczki soli, 1 łyżka oleju, 1 łyżeczka cukru.

Sposób przygotowania: Do Thermomixa wlać 450 ml wody, dodać 40 g świeżych drożdży i łyżeczkę cukru, podgrzać czas 2 min/37°C/obroty 2. Dodać 450 g mąki pszennej razowej Melvit, 220 g mąki żytniej Melvit, 2 łyżeczki soli, łyżkę oleju, wyrobić czas 2 min. Ciasto przełożyć do innego naczynia, pozostawić do wyrośnięcia na około 40 min., następnie przełożyć do natłuszczonej formy do pieczenia (około 37 x 12 x 7 cm). Piec we wcześniej rozgrzanym piekarniku w temp. 200°C przez 50-60 minut. Po wyjęciu z piekarnika pozostawić chleb w formie na około 10 min., następnie wyjąć i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.

Opis produktu

Melvit Mąka pszenna razowa do wypieku domowego chleba 1 kg

6 inne produkty w tej samej kategorii: