Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-03-29 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-01 |
||||||
Wtorek 2024-04-02 |
||||||
Środa 2024-04-03 |
||||||
Czwartek 2024-04-04 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-03-29 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-01 |
||||||
Wtorek 2024-04-02 |
||||||
Środa 2024-04-03 |
||||||
Czwartek 2024-04-04 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-03-29 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Poniedziałek 2024-04-01 |
||||||
Wtorek 2024-04-02 |
||||||
Środa 2024-04-03 |
||||||
Czwartek 2024-04-04 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Polskie Młyny Mąka żytnia typ 720 400 g
Ilość: 400 g
Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | POLSKIE MŁYNY S.A., ul. Połczyńska 97A, 01-303 Warszawa www.polskiemlyny.pl, kontakt@polskiemlyny.pl |
Zalecenia dla alergików | Mleko: Może zawierać Orzechy: Może zawierać Orzeszki ziemne: Może zawierać Sezam: Może zawierać Soja: Może zawierać Może zawierać nasiona sezamu, mleko, soję, orzechy oraz orzeszki ziemne. |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | POLSKIE MŁYNY S.A., ul. Połczyńska 97A, 01-303 Warszawa www.polskiemlyny.pl, kontakt@polskiemlyny.pl |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Mąka żytnia typ 720 |
Wartości odżywcze | w 100 g Wartość energetyczna : 1421 kJ / 336 kcal Tłuszcz : 1,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,4 g Węglowodany : 71 g w tym cukry : 2,5 g Błonnik : 6,4 g Białko : 5,9 g Sól : <0,01 g |
Przepisy | Sposób przygotowania zakwasu: 1 dzień - wieczorem - nastawianie - do wyparzonego słoika wsyp 50* g mąki żytniej typ 720 i 50** ml wody - wymieszaj łyżką - nakryj słoik czystą ściereczką, ale niezbyt szczelnie - tak by pozostawić dostęp powietrza - ustaw słoik w ciepłym miejscu 2 dzień - wieczorem - dokarmianie - wymieszaj zawartość słoika - dokarm zakwas - do słoika z zakwasem wsyp 50 g mąki żytniej typ 720 i 50 ml wody - wymieszaj łyżką - nakryj słoik czystą ściereczką, ale niezbyt szczelnie - tak by pozostawić dostęp powietrza - ustaw słoik w ciepłym miejscu 3 dzień - rano - zajrzyj do słoika - jeśli zawartość niebezpiecznie zbliża się do brzegów zamieszaj ją łyżką 3 dzień - wieczorem - dokarmianie - wymieszaj zawartość słoika - dokarm zakwas - do słoika z zakwasem wsyp 50 g mąki żytniej typ 720 i 50 ml wody - wymieszaj drewnianą lub plastikową łyżką - nakryj słoik czystą ściereczką, ale niezbyt szczelnie - tak by pozostawić dostęp powietrza - ustaw słoik w ciepłym miejscu 4 dzień - rano - zajrzyj do słoika - jeśli zawartość niebezpiecznie zbliża się do brzegów zamieszaj ją łyżką 4 dzień - wieczorem - dokarmianie - wymieszaj zawartość słoika - dokarm zakwas - do słoika z zakwasem wsyp 50 g mąki żytniej typ 720 i 50 ml wody - wymieszaj łyżką - nakryj słoik czystą ściereczką, ale niezbyt szczelnie - tak by pozostawić dostęp powietrza - ustaw słoik w ciepłym miejscu 5 dzień - około południa - gotowe - na takim zakwasie możesz już upiec swój pierwszy chleb - możesz też wstrzymać się nieco i poczekać aż zakwas dojrzeje - przełóż 3-4 łyżki zakwasu do nowego słoika, dokarm po 50 g mąki żytniej typ 720 i 50 ml wody, po 12 godzinach powtórz czynność * 50 g mąki to stanowi ½ szklanki ** 50 ml wody to stanowi ¼ szklanki |
1.00 kg
800 g
1.00 kg
1.00 kg
1.00 kg
1.00 kg
1.00 kg
1.00 kg