Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-22 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-22 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-22 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Podravka Ryż Arborio do risotto 400 g
Ilość: 400 g
Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Podravka - Lagris a.s. Dolni Lhota 39 763 23 Czech Republic |
Zalecenia dla alergików | Zboża zawierające gluten: Nie zawiera PRODUKT NIE ZAWIERA GLUTENU. |
Składniki | ryż średnioziarnisty (Oryza sativa L.) |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | Podravka Polska Sp. z o.o. ul. Cypryjska 72 02-761 Warszawa www.podravka.pl |
Przygotowanie i stosowanie | Sposób gotowania ryżu: 1. W średniej wielkości garnku podgrzać oliwę. Można wrzucić pokrojoną cebulę i podsmażyć, aż zmieni kolor na złoty. Następnie wsypać ryż i smażyć, aż stanie się przeźroczysty. Dodać wodę lub bulion warzywny (na 1 szklankę ryżu 1,5 szklanki wody lub bulionu) i osolić. Można również dodać inne składniki (np. warzywa, mięso, grzyby) i razem ugotować. 2. Gotować na wolnym ogniu, pod przykryciem przez ok. 16-18 minut (ryż stanie się kleisty, jednak wewnątrz zachowa swoją właściwą konsystencję). 3. Ryż odcedzić i podawać. |
Adres dystrybutora | Podravka Polska Sp. z o.o. ul. Cypryjska 72 02-761 Warszawa |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Ryż Arborio do risotto |
Wartości odżywcze | w 100 g produktu: Wartość energetyczna:: 1446 kJ/341 kcal Tłuszcz:: 0,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone:: <0,1 g Węglowodany:: 77 g w tym cukry:: 0,4 g Błonnik:: 1,1 g Białko:: 7,7 g Sól:: <0,01 g |
Przepisy | Papryka faszerowana risotto Składniki na 4 porcje: 4 świeże papryki w różnym kolorze, oliwa z oliwek, 1 duża cebula, 300 g ryżu arborio, tymianek, 150 g sera mozzarella, 150 ml białego wina, 700 ml bulionu z kurczaka, 50 g startego żółtego sera, 50 g pikantnej kiełbasy. Sposób przygotowania: Odciąć górną część papryki, usunąć pestki i całą zawartość ze środka, a następnie grillować przez 5 minut, aby zrobiły się miękkie. Podsmażyć cebulę, dodać ryż sól oraz bulion z winem. Całość wymieszać ze startym zółtym serem, kawałkami kiełbasy i przyprawami. Papryki nafaszerować risotto Na wierzch położyć plastry mozzarelli i przykryć górną częścią papryki. Grillować lub zapiec w piekarniku. Podawać gorące. |
400 g
200 g
400 g
400 g
400 g
400 g
1.00 kg
1.00 kg
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
1.00 kg
1.00 kg
400 g
500 g
400 g
300 g
200 g
400 g
400 g
400 g
500 g