RYŻ

Sonko Ryż sushi 200 g (2 x 100 g)

Nazwa: Sonko Ryż sushi 200 g (2 x 100 g)

Ilość: 200 g

Cena 4,66 zł

Cena za kilogram 23,30 zł

4,66 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Sonko Sp. z o.o.
ul. Ryżowa 1,
Bielany Wrocławskie
55-040 Kobierzyce,
Poland
www.sonko.pl
Składniki ryż biały okrągły
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Sonko Sp. z o.o.
ul. Ryżowa 1,
Bielany Wrocławskie
55-040 Kobierzyce,
Poland
www.sonko.pl
Przygotowanie i stosowanie Szybki sposób przygotowania:
Woreczek ryżu włożyć do dużej miski, zalać zimną wodą i przepłukać. Czynność powtórzyć kilka razy, aż woda będzie przejrzysta. Woreczek pozostawić w wodzie na 10 minut. Następnie włożyć do garnka z zimną wodą tak, by woreczek był cały zanurzony i szybko zagotować.

Gotować pod przykryciem na małym ogniu 15 minut. Wylać wodę i pozostawić woreczek pod przykryciem jeszcze 10 min. Woreczek rozerwać wzdłuż drobnej perforacji i wysypać ryż do miski.
Kraj pochodzenia Stany Zjednoczone
Nazwa produktu uregulowana prawnie Ryż sushi
Wartości odżywcze na 100 g
na porcję*
Wartość energetyczna : 1488 kJ
747 kJ
Wartość energetyczna : 351 kcal
176 kcal
Tłuszcz, w tym:: 1,1 g
0,6 g
- kwasy tłuszczowe nasycone : 0,4 g
0,2 g
Węglowodany, w tym:: 79,0 g
39,5 g
- cukry : <0,5 g
<0,5 g
Błonnik : 0,5 g
0,3 g
Białko : 5,9 g
3,0 g
Sól : <0,01 g
<0,01 g
Opakowanie 200 g zawiera 4 porcje ryżu.:

*porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 135 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli:
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować we wrzątku
Od temperatury otoczenia
Wysypać ryż z woreczka do miski, zalać zimną wodą i przemieszać kilka razy. Wodę odlać. Płukanie kilkakrotnie powtórzyć, aż woda będzie przejrzysta. Odsączyć ryż i odstawić na 15 min. Następnie przesypać ryż do garnka, wlać 250 ml (1 szklankę) zimnej wody i pod przykryciem szybko doprowadzić do wrzenia. Gotować na małym ogniu przez 10 minut. Następnie zdjąć z ognia i pozostawić pod przykryciem na 15 minut. W tym czasie należy przygotować zalewę. Do małego naczynia wlać 1-2 łyżki octu ryżowego, dodać 1 płaską łyżkę cukru oraz 0,5 łyżeczki soli. Całość mieszać do całkowitego rozpuszczenia składników. Przygotowaną zalewę delikatnie wymieszać z ryżem. Z ostudzonego ryżu przygotować sushi z ulubionymi dodatkami.

Opis produktu

Sonko Ryż sushi 200 g (2 x 100 g)
Ryż sushi jest to ryż biały okrągły, który po ugotowaniu ma miękką, lepką i aksamitną konsystencję. Dzięki temu łatwo można z niego formować sushi i cieszyć się jego wyśmienitym smakiem. Produkt posiada niską zawartość tłuszczu i nie zawiera cukrów.

30 inne produkty w tej samej kategorii: