RYŻ

Halina Ryż do Risotto Arborio 300 g

Halina Ryż do Risotto Arborio 300 g Zobacz większe

Nazwa: Halina Ryż do Risotto Arborio 300 g

Ilość: 300 g

Cena 3,70 zł

Cena za kilogram 12,33 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

3,70 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta "Sawex Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością" Foods Sp.k.
ul. Wiertnicza 70
02-952 Warszawa

Zakład Produkcyjny:
ul. Przemysłowa 9
83-400 Kościerzyna
Zalecenia dla alergików Zboża zawierające gluten: Może zawierać



Produkt może zawierać gluten.
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Adres zwrotny "Sawex Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością" Foods Sp.k.
ul. Wiertnicza 70
02-952 Warszawa
tel.: 22 651 79 04
Więcej informacji na:
www.halina.eu
uwagi i sugestie:
marketing@halina.eu
Przygotowanie i stosowanie Prawdziwe włoskie risotto powinno być zwarte, wręcz kremowe, ryż gotuje się do konsystencji zwanej przez Włochów all'onda, co można tłumaczyć "z falami"
Nazwa produktu uregulowana prawnie Ryż do Risotto Arborio
Wartości odżywcze dla suchego produktu w 100 g
%RWS *
Wartość energetyczna : 1545 kJ / 364 kcal
18%
Tłuszcz:: 0,5 g
1%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:: 0,1 g
1%
Węglowodany:: 82 g
32%
w tym cukry:: 0 g
0%
Błonnik:: 2,8 g
-
Białko:: 6,8 g
14%
Sól:: 0,02 g
<1%
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).:

Opakowanie zawiera 3 sugerowane porcje produktu.:

Zawartość soli wynika wyłącznie z naturalnie występującego sodu.:
Przepisy Risotto z grzybami
Składniki: 300 g grzybów leśnych lub pieczarek, 1 cebula, 2 łyżki oliwy, 300 g ryżu, 2 kostki bulionowe grzybowe, kieliszek białego wytrawnego wina, łyżeczka masła, 50 g parmezanu, natka pietruszki, sól, pieprz.
Sposób przyrządzenia: Grzyby oczyścić i pokroić w plasterki. Cebulę obrać, posiekać, podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Gdy cebulka się zeszkli wrzucić grzyby i chwilę smażyć całość. Surowy ryż dodać do grzybów i cebuli, smażyć całość cały czas mieszając do momentu zeszklenia się ryżu. Kostki bulionowe rozpuścić w 3 szklankach wrzątku. Połowę bulionu wraz z winem wlać do ryżu - dusić, często mieszając, gdy ryż wchłonie cały płyn, stopniowo dolewać pozostałą część. Do prawie miękkiego ryżu dodać masło i parmezan oraz doprawić wg smaku solą i pieprzem. Na koniec risotto posypać natką pietruszki.
Smacznego!

Opis produktu

Halina Ryż do Risotto Arborio 300 g
Ryż Arborio to wyjątkowa odmiana ryżu o lekko zaokrąglonych ziarnach idealnie nadających się do risotto - tradycyjnej włoskiej potrawy. Dzięki szerokim, pękatym ziarnom doskonale łączy się z różnymi przyprawami wchłaniając ich smak i aromat. Odpowiednio ugotowany pozostaje w środku al dente, a jego zewnętrzna warstwa wręcz rozpływa się podczas jedzenia.

30 inne produkty w tej samej kategorii: