Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-22 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-22 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-22 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Halina Ryż do Risotto Arborio 300 g
Ilość: 300 g
Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | "Sawex Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością" Foods Sp.k. ul. Wiertnicza 70 02-952 Warszawa Zakład Produkcyjny: ul. Przemysłowa 9 83-400 Kościerzyna |
Zalecenia dla alergików | Zboża zawierające gluten: Może zawierać Produkt może zawierać gluten. |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
Adres zwrotny | "Sawex Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością" Foods Sp.k. ul. Wiertnicza 70 02-952 Warszawa tel.: 22 651 79 04 Więcej informacji na: www.halina.eu uwagi i sugestie: marketing@halina.eu |
Przygotowanie i stosowanie | Prawdziwe włoskie risotto powinno być zwarte, wręcz kremowe, ryż gotuje się do konsystencji zwanej przez Włochów all'onda, co można tłumaczyć "z falami" |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Ryż do Risotto Arborio |
Wartości odżywcze | dla suchego produktu w 100 g %RWS * Wartość energetyczna : 1545 kJ / 364 kcal 18% Tłuszcz:: 0,5 g 1% w tym kwasy tłuszczowe nasycone:: 0,1 g 1% Węglowodany:: 82 g 32% w tym cukry:: 0 g 0% Błonnik:: 2,8 g - Białko:: 6,8 g 14% Sól:: 0,02 g <1% *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).: Opakowanie zawiera 3 sugerowane porcje produktu.: Zawartość soli wynika wyłącznie z naturalnie występującego sodu.: |
Przepisy | Risotto z grzybami Składniki: 300 g grzybów leśnych lub pieczarek, 1 cebula, 2 łyżki oliwy, 300 g ryżu, 2 kostki bulionowe grzybowe, kieliszek białego wytrawnego wina, łyżeczka masła, 50 g parmezanu, natka pietruszki, sól, pieprz. Sposób przyrządzenia: Grzyby oczyścić i pokroić w plasterki. Cebulę obrać, posiekać, podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Gdy cebulka się zeszkli wrzucić grzyby i chwilę smażyć całość. Surowy ryż dodać do grzybów i cebuli, smażyć całość cały czas mieszając do momentu zeszklenia się ryżu. Kostki bulionowe rozpuścić w 3 szklankach wrzątku. Połowę bulionu wraz z winem wlać do ryżu - dusić, często mieszając, gdy ryż wchłonie cały płyn, stopniowo dolewać pozostałą część. Do prawie miękkiego ryżu dodać masło i parmezan oraz doprawić wg smaku solą i pieprzem. Na koniec risotto posypać natką pietruszki. Smacznego! |
400 g
200 g
400 g
400 g
400 g
400 g
1.00 kg
1.00 kg
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
1.00 kg
1.00 kg
400 g
500 g
400 g
300 g
200 g
400 g
400 g
400 g
500 g